Username *
Password *
Remember Me

Vedrana Mastela predstavlja vizuale za aktualnu kolekciju In The End Is The Beginning u kojoj preispituje princip viška materijala, istraživanje vlastitog tekstilnog otpada i što sve iz njega može nastati. Eko priča ima još jedan nastavak. Nastali su odjevni predmeti koji nekad odbačenom tekstilu daju novu šansu za život. 

Odluka da se ne koriste novi materijali već ono što ostane od prije utječe na smanjenje količine vode, energije, kemikalija i sirovina potrebnih za izradu nove kolekcije, te u konačnici pridonose očuvanju okoliša. Kolekcija je premijerno prikazana u listopadu prošle godine, na finalu natjecanja Gombold újra! na Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe u Budimpešti.

 vedrana mastela1

Uz inspiraciju u geometriji, kolekcija, poput kolaža, gradim cjeline od puno malih komada tkanine. Različiti fragmenti i ostaci materijala od prijašnjih kolekcija, komadi vintage tkanina, traperica, svojim međusobnim povezivanjem postaju nešto novo, dobivaju novi identitet. U potrazi smo za autentičnošću, kontinuiranom osobnom povezanošću s tijelom koje se neprestano mijenja. Postoji li šansa za povezivanjem kroz fast fashion ili smo ipak u potrazi za drugim načinima koji će probuditi naša osjetila? – Vedrana Mastela.

 
Dizajnerica ima dobru poantu, činjenica je da se sve na neki način može iskoristiti, tekstilni otpad nije nužno otpad, već početak nečega novog, kreativnog, inovativnog. Baš kao što ime kolekcije veli – kraj je zapravo početak.

Kampanja  je snimljena u zagrebačkoj Oris kući arhitekture. Fotografije potpisuje Santana Picco, zaštitno lice kampanje je Julija Gerenčir (Tijara Model Management ) dok je za make-up zaslužna Tena Bašić.

Određeni modeli iz kolekcije dostupni su u Komo design storeu u Puli, ostale modele potražite na službenoj stranici www.vedranamastela.com ili direktnim upitom na vedranam @ ymail.com.

 

vedrana mastela1 vedrana mastela1vedrana mastela1vedrana mastela1vedrana mastela1