Sladoled volimo i nosimo ga – u ruci onaj pravi, friški i ledeni, na robi njegove savršeno divne nijanse. S time se slažu i cure koje su jučer okusile Torterie Macaron u Zagrebu i styling prilagodile sladolednoj prigodi. Ecija Ivušić bira jagodu, Petra Kurtela marelicu, Ornela Vištica jogurt s trešnjama...
Ecija Ivušić
Iza Torterie Macaron sladoleda stoji specijalist slastičar Talijan Giampiero Mele čija se tehnika razlikuje od drugih po načinu na koji se pristupa izradi ledene slastice koju svi vole. - Svakom okusu pristupa se posebno, a u voćnim okusima koristi se pravo voće. Tajna se nalazi u omjeru vode i preko 50% voća po izboru, pa ga mogu jesti i oni koji ne podnašaju gluten, kao i oni koji imaju intoleranciju na mlijeko - kaže stručnjak za sladoled. Važno je naglasiti da u pojedinim okusima jagoda, borovnica i mango mogu uživati - i vegani.
Ornela Vištica
Petra Kurtela