Street-style revija @ Tjedan dizajna

  Tjedan dizajna koji je netom završio u zagrebačkoj Laubi i TKZ-u, predstavio je dizajn iz svih sfera, a dio programa bio i onaj modni. Tako je osim odjevnih instalacija u TKZ-u, u Laubi svoje street-style kreacije u subotu predstavila nekolicina naših autora: Mikr+0, Ito Ito, Bubu with love, Martina Banozic Textiles, Diysitolab i R&W. Snažne teme bile su recikliranje, kompaktne voluminozne forme, punkerski futurizam, snažni potezi likovne apstrakcije u bojama... 

   lauba Recycle Wear 24

  Recycle & Wear - Nina Iris Bešlić akademska slikarica, predstavila je nosive i praktične vindjakne i ruksake napravljene od reklamnog poliestera, skladne likovnosti inspirirane, kao suprotnost, prirodnim motivima neba, oblaka i životinja. Styling su začinile maske od istog materijala, blaga insinuacija egzotičnog tribal trenda u bojama.

  lauba Recycle Wear 23

  Recycle & Wear

   

   lauba mikro5
  Mikr+0 by - Andrea Hess
  predstavila je kolekciju G:quality s naglaskom na crnu i neon žutu kao suprotnost, obučenu u pankerski futurizam i androgini štih. Torbe imitiraju arhitektonske forme, naglašavajući volumen i udobnost u svakom pogledu.

   

   lauba itoito4

  Itoito - Ana Belić i Emilija Beljan osmislile su jednostavnu lepršavost u kontrastu punih i prozirnih ploha, a osim haljina donose i kratke hlače, tunike, košulje i nakit s perjem.

   

   lauba bubu with love12

  Bubu with love - Tara Turković obožava srce kao motiv koji se pojavljuje u perforiranom obliku na leđima, no tu su i duge haljine bogate resicama kao i one inspirirane kućnim ogrtačima - idealne za ljetne festivale.

   

   lauba martina banozic33

  Martina Banozic textiles - Circulation__2015 kolekcija oslikana je vodootpornim tekstilnim pigmentima. Autorica je odjeći pristupila sa stajališta apstraktnog i ekspresionističkog slikarstva, donoseći negiranje siluete i inzistiranje na snažnom motivu.

   

   lauba diysitolab 4

  Diysitolab - mini studio za ilustraciju i sitotisak bavi se izradom limitiranih art printeva na tekstil i odjevne predmete. Autorica Sanja Stojković donosi paletu ruksaka i gornjih odjevnih predmeta bazično crnih, te ručno nadograđenih raznim meandar motivima u srebrnim, neon i ljubičastim tonovima.