Username *
Password *
Remember Me

Dizajnerica brenda Loré, Loreta Gudelj jučer je u "Galeriji Forum" u Teslinoj ulici u Zagrebu predstavila novi brend Arte, capsule koncept u suradnji s dizajnericama Mihaelom Marković, Priyankom Desai i Snežanom Veljković (Naša Posla) te slikaricom i grafičarkom Ivanom Gagić Kičinbači. - Ideja projekta sastoji se u inspiraciji modernom i suvremenom umjetnošću te će svaka od kolekcija biti zaokružena različitom umjetničkom pričom – istaknula je Loreta. - Inspiracija prve kolekcije pod nazivom "Edition: Chillida" jedan je od najpoznatijih modernih kipara dvadesetog stoljeća, baskijski kipar i grafičar Eduardo Chillida. Odjeća ravnih minimalističkih linija napravljena je od pamučnog kepera i ekipatskog pamuka te slijedi kružne i pravokutne linije Chillidinih littografija i drvoreza - .

 

lore3

Svaka na svoj način, prezentirale su vlastiti dizajn na odjeći, odnosno cipelama, torbama, nakitu... Istaknule su smjer eksperimentiranja: moderna avangarda, namijenjena concept dućanima koji nude male kolekcije s pričom. Sve skupa djeluje likovno izazovno i formom inovativno, haljine donose preklope na ovratniku, perforacije i detalje s otvorima kao praktičan, nosiv moment. Apstrakcija se može vidjeti u različitim izričajima i izražavanjima.


- Loreta je ujedno i povjesničarka umjetnosti na doktoratu pri Katedri moderne i suvremene umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu stoga je novim brendom htjela pokazati da njen dizajnerski pravac može dobiti potpuno drukčiji izraz, te otkriva da se u projektu upravo htjela povezati s dizajnericama i umjetnicima koje izuzetno cijeni i s kojima je htjela surađuvati niz godina. Za logotip brenda zaslužna je Katija Živković, a za vizuale izložbe grafički dizajneri Marina Jukić i Paško. Arhitektica Marija Pavlović pomogla je pri arhitektonskom postavu – objavljeno je povodom predstavljanja.

 

arte1

Mihaela Marković predstavila je liniju torbi i ruksaka od rips traka. Inspiracija: Chillidine apstraktne skulpture od lijevanog željeza.

lore3
Indijska dizajnerica brenda De'anma, Priyanka Desai, razradila je nakit od srebra i pozlaćenog srebra, dizajnom prateći geometrijske, snažne statement forme s perforacijama koji izgledu daju eteričnu, krhku notu.

 arte1

Dizajnerica brenda Naša posla Snežana Veljković je za Arte razradila liniju jednostavnih ravnih cipela prepoznatljivog originalnog kalupa: - koji u sitotisku na koži slijedi razrađen Chillidin grafički predložak s dodanim elementima u vidu nakita za cipele koji potpuno mijenja dizajn ovisno o postavljanju na obuću - objasnila je autorica.

foto: Doris Fatur i Zvonimir Ferina.

loreta

Loreta Gudelj

arte1lore3

arte1

 lore3lore3lore3lore3

lore3

lore3

lore3

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location