Username *
Password *
Remember Me

- Bio sam malo zločest - otkriva dizajner Paul Smith - na prednjoj strani strani stolca je sve ono što je loše za nas, kolači i torte, a na poleđini je zdrava strana naše prehrane, voće i ostalo… No, to je i definicija svega, treba malo i jednog i drugog! - .
PaulSmithchairpauls

Naime, on i kolege Sarah Burton, Christopher Bailey, Matthew Williamson, Julien Macdonald, Tracey Emin, te poznati ilustrator Quentin Blake pridružili su se dobrotvornom projektu Jamiea Olivera za njegovu The Better Food Foundation povodom desete obljetnice restorana Fifteen tog slavnog britanskog kuhara. 

open

Slavni kreativci ovoga puta okušali su se u dizajniranju stolaca – svaki je napravio po primjerak inspiriran, naravno, vlastitim modnim izričajem, pa je paleta modela uistinu raznolika. Sarah je osmislila pufasti model u puderastom koloritu, baš kao što se to desilo i u njezinoj kolekciji za sljedeću sezonu.

sarahb

Matthew Williamson je svoj nakitio šarenilom, a Julien Macdonald se oduševio plastičnim žlicama i vilicama.

dva

Christopher Bailey obožava zakovice pa su se upravo one našle na njegovoj kreaciji za ovaj humanitarni projekt koji će završiti krajem listopada u Londonu, kombinacijom online i aukcije pred publikom.

bailey

Radi se o modelu stolca Ant (kao što mu samo ime kaže, nalikuje na mrava), klasičnom primjeru modernog produkt dizajna. Osmislio ga je davne 1952. godine danski dizajner Arne Jacobsen, za farmaceutsku firmu Novo Nordisk. No, model je postao popularan pa ga danas smatramo jednim od klasika, prepoznatljivih, jednostavnih i praktičnih.

svisvi2
Foto: jamieoliver.com/thebigchairproject/