Username *
Password *
Remember Me

Otvorenje samostalne izložbe akademske umjetnice Maje Vukine Bogović PROCESS < PROGRESS održat će se u četvrtak 13. prosinca 2018. u 19 sati u Muzeju Mimara.

 

MORSKO DNO II. 100X100 cm 2017. kombinirana tehnika
Zelena zipka


Maja Vukina Bogović kontinuirano se bavi samostalnim umjetničkim djelovanjem, ali i pedagoškim radom, te oplemenjivanjem kulturno-umjetničke zajednice i života ljudi svog rodnog kraja. Diplomirala je 2000. godine na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti u klasi profesora Frana Para ciklusom sliko-crteža „Obećana zemlja“. Deset godina kasnije diplomirala je i bibliotekarstvo na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i time zaokružila svoje dvije ljubavi – likovnu umjetnost i književnost. Od 1997. godine sudionica je 29 skupnih i 14 samostalnih izložbi, te dobitnica nagrade Zagrebačke banke za najboljeg diplomanta slikara-grafičara 2000. godine i nagrade 8. zagorskog likovnog salona u Krapini 2018. godine. Od završetka studija slika i izlaže na samostalnim i skupnim izložbama te kontinuirano održava radionice za djecu i odrasle. Piše priče za djecu i bavi se ilustracijom i dizajnom. Pokreće svoj samostalni kreativni centar CityArtStudio koji se prezentira kroz umjetnost, dizajn, dramske i kreativne radionice te projekte – napisala je kustosica Sonja Švec Španjol u najavi.

 MORSKO DNO II. 100X100 cm 2017. kombinirana tehnika
Morsko dno

Na izložbi PROCESS < PROGRESS Maja Vukina Bogović predstavit će se s ukupno 27 slika nastalih u protekle dvije godine.
U svom radu umjetnica pejzaž uzima kao polazište, a tijekom stvaralačkog procesa primat preuzima tragalačka strast i istraživački nerv koji rezultiraju otkrićem novog polja autentičnih slikarskih vrijednosti. Dva su tematska područja unutar kojih Maja Vukina Bogović istražuje nove mogućnosti izraza.
Upijajući svijet oko sebe i poduke koje je tijekom školovanja usvojila, umjetnica se u polju bliskih joj tema mora i zagorskih brega fokusira na traganje kroz stvaralački proces. Istovremeni rad na dva posve različita motiva stvorio je naglašenu dihotomiju u pristupu i realizaciji pojedine teme.

 MORSKO DNO II. 100X100 cm 2017. kombinirana tehnika

Tišina

MORSKO DNO II. 100X100 cm 2017. kombinirana tehnika
Zagorje triptih

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location