Username *
Password *
Remember Me

Pigment je tvar koja je ujedno nositelj boje, a nalazi se u svim bićima. Onaj iz kose dijelimo na žute, crvene, smeđe i crne. Najčešće su pigmenti kose i kože usklađeni te se idealno slažu s bojom očiju.
U frizerskoj struci poznavanje pigmenata je jako važno kod odabira i miješanja boje. Kolorizacijom spajamo prirodne pigmente s onima iz umjetne boje.

Tumači: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

05 model hair transformations
Kate Moss je modni i beauty kameleon!


Svi mi želimo s vremena na vrijeme neke sulude promjene, no zapamtite da vam zapravo savršeno pristaje upravo vaš prirodan pigment i njemu slični!

Najčešći pigment je onaj crveni te upravo on uzrokuje velike probleme kod koloriziranja, dok njegove vlasnice priželjkuju nešto suprotno, kao što su sivkasti i bijeli tonovi kose! A upravo crveni pigment to onemogućuje.

S kosom je moguće napraviti svašta, ali morate biti svjesni da velikim promjenama sve više uništavamo las.

Razmislite prije nego što totalno poželite uništiti, izbrisati prirodan pigment! Radije ga prigrlite i uzmite one najbolje nijanse koje vam priroda daje.

05 model hair transformations

I Edie je stilska kreativka - za potrebe kampanje dobila je tamnu kosu...

 

Kada kosa počne sjediti, a pigment lica se mijenjati, krenite sa svjetlijim tonovima, posebno u okviru lica. One tamne kose prošarajte par nijansi toplijim pramenovima, kosa će dobiti na živosti, a lice će biti toplije.

Što smo stariji, moramo prihvatiti tople i nježnije pigmente. Izbjegavajte kričave boje, previše su agresivne. S druge strane, samo par nijansi može vas pomladiti za desetak godina!

 

05 model hair transformations
Karlie se drži provjerenih, prirodnih tonova.


One hladne sive tonove utoplite nekim nježnim pastelnim pigmentom, jer svjetlijem licu pristaju tople boje breskve ili osunčani pramenovi.

Ako ste crnka svakako se odlučite za tamniju boju čokolade, ostat ćete vjerni tamnim tonovima.

05 model hair transformations

Kristen je prirodna brineta, no s bijelom kosom djeluje poput vile!

05 model hair transformations

Natalia i Kendall vjerne su svom prirodnom pigmentu

05 model hair transformations

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location