Username *
Password *
Remember Me

Danas ujutro na Dolcu se okupilo šareno društvo – ne vide se svaki dan kumice pomiješane s hipsterima i natikače uz štikle u neon nijansama. Za taj susret mode i placa kriva je jedna brokula, koju je modno prosvijetlio poznati i nagrađivani dizajnerski dvojac Bruketa & Žinić.

majica

Da, to simpatično zeleno povrće (uz jednu malu ptičicu!) postalo je zaštitni znak njihovog novog projekta koji nosi ime Brokula&Ž. Radi se o eko-brandu odjeće i donjeg rublja od organski uzgojenog pamuka i celuloze, a predstavljen je službeno danas u centru Zagreba, na mjestu gdje se kupuje samo zdravo - placu Dolac.

dolac

To je ekološki proizvod napravljen od prirodno uzgojenih i organskih sirovina koje čuvaju okoliš, a predstavljenu kolekciju čine majice i donje rublje za nju i njega. Sve je izrađeno u suradnji s tvrtkom Lacuna koja posjeduje višegodišnje iskustvo s organski uzgojenim vlaknima.

Brokula&Ž su u vizualnom identitetu brokula i ptičica, a brend je kreiran s geslom „Bitno uvijek dolazi iznutra“ pa su još jedna zanimljivost poruke Brokule i Ž-a, otisnute s unutarnje strane tkanine. „Te poruke vidiš samo ti i onaj tko te skine, naravno“, naglašava Bruketa. Uskoro kreće i web shop na kojem će kupci moći sami kreirati svoje inspirativne poruke. „Moći ćete na primjer svojoj ženi pokloniti njezinu omiljenu pjesmu da ju grije cijeli dan s unutrašnje strane majice, ako ne i gaćica“, predlaže Žinić. 

rub

Iako kolekciju za sada čine donje rublje i majice (majica srednje veličine kratkih rukava košta 149 kn), najavljen je daljnji razvoj kolekcija od iste sirovine i to u segmentu ručnika, posteljine, čarapa i dječje odjeće... Brokula&Ž artikle možete naći u danas otvorenom dućanu u zagrebačkoj Teslinoj 9 (gdje možete probati i organski sok Marice Jug!), te u dućanima ShoeBeDo, JegerStar, Modiana i Casamarka (Skiny). Materijali korišteni u proizvodnji, pakiranju i promotivnim materijalima imaju ekološke certifikate.

dvoje

Kolekcija je napravljena od dvije vrste tkanina. Jedna se sastoji od 48% organskog pamuka, 48% ProModala i 4% elastina, a druga od 96% organskog pamuka i 4% elastina. Specifičnost organskog pamuka je u tome što se u njegovoj proizvodnji, za razliku od konvencionalnog pamuka, ne koriste za ljude i okoliš štetne kemikalije. Naime, konvencionalan pamuk jedna je od najzagađenijih kultura na svijetu jer se za njegov uzgoj koristi više od 10% svih svjetski korištenih pesticida, te čak do 25% svih svjetski korištenih insekticida. 

Elastin je dodan organskom pamuku kako bi odjeća bila što trajnija, rjeđe se bacala i tako na još jedan način poticala njezine vlasnike na očuvanje okoliša. ProModal se izrađuje od prirodnih vlakana celuloze iz stabala, a riječ je o materijalu čiji je proizvodni proces održiv te za posljedicu ima maksimalnu iskoristivost organskih sirovina.

treger

"Odlučili smo napraviti proizvode kakve i sami volimo nositi. Htjeli smo napraviti nešto lijepo, ekološko, udobno i trajno, a po prihvatljivoj cijeni." Nikola Žinić

ambalaza

“Cijeli život pakiramo i reklamiramo proizvode. Napraviti vlastiti proizvod bio je za nas novi izazov u kojem smo se prvenstveno posvetili kvaliteti materijala i izrade. Kod Brokule&Ž sve bitno dolazi iznutra!" Davor Bruketa

http://brokulaz.com/

Mislite da je brokula jedno obično povrće? Kad dolazi iz B&Ž kuhinje, ona je sve samo ne dosadna.

strip1strip2strip3strip4strip5strip6