Username *
Password *
Remember Me

Da, ako je suditi prema novim trendovima na Internetima… među novim momentima pojavile su se fotke cool cura koje nose kombinaciju bijelih čarapa i mokasina. Ipak, ta priča na ovim prostorima ima svoju neuglednu povijest... Naime, činjenica je da je kod nas u devedesetima određena skupina furala bijele (sportske) čarape na mokasine i to je bio ne-tako-fora trend. Urbana rulja se zgražala nad time. Ponavljam, riječ je bila o debelim, sportskim čarapama.

No, sad je sve OK, jer su social sajtovi amenali ovaj stil… Uostalom, svijet je postao globalno selo i sad bijele čarape na mokasine stižu – iz svijeta. I tanke su, nisu doslovno sportivo!

loafers white socks

Dakle, kako ih furati? Cure su isprobale na sve – od haljina do traperica, meni je cool na neki retro jeans. Isprani po mogućnosti, a gore bijela bluza ili košulja. Iako, nije to originalno trend s naših prostora, naravno, već je i Prada iskoristila taj stilistički moment sredinom devedesetih… No, to je činila finim, tankim čarapicama, na negliže haljine od svile i satena.


 

Christy Turlington na Pradinoj reviji 1994. u bijelim svilenim, laganim čarapama u kombinaciji s platformama. Trend čarapica na štikle neko je vrijeme, nakon smjene milenija, zaživio i kod nas, pa su neko vrijeme skoro svi stilisti furali neki tip čarape na snimanja... te ih predlagali uz random odjeću. Trend je definitivno simpa, ali ovisi o cipeli, čarapi i tome što je gore.

Ako je riječ o nekoj lepršavoj haljini, cool. Ako je riječ o trapericama, cool. Samo da sve skupa ne bude previše retro... onda je predoslovno. Treba biti ležerno, a ne forsirano. Francuskinje bi, na primjer, mogle to dobro isfurati! Ali... nismo Francuskinje i nismo u Francuskoj, pa ćemo se inspirirati ženama koje imaju stila. I svakako izabrati čarapu... ali tanku.

Mokasina, cipela iz tradicionalno muške garderobe, već se utaborila na svim policama, podsjeća na poslovni look i djeluje ozbiljno. Bijela ili neka pastela zasigurno će je omekšati.

 

 I frendica od Emmanuelle Alt ih nosi.

  Na poderane traperice su tako... devedesete.

A na finjak hlače, tako... šezdesete.

 

Cure su ih nosile još i prije - fotka iz četrdesetih.

I, naravno, čovjek koji ih je nosio godinama. Legenda Michael Jackson.

 

Kad ideš nakon ručka u teretanu.

 

Ipak su ljepše ove nježne - male najlonke s točkicama baš djeluju fresh.

 

S maramom, kad su hlače kratke.

Edie Campbell ih je nosila i prije, jer ona je jedna od onih modela koja ima stila i ne boji se nekog modnog eksperimenta!

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location