DONASSY_info // kad minijaturni CVIJET postane prava eksplozija boja

  Hodajući backstageom tražim tamne figure Branke Donassy, i nema ih – umjesto toga, modeli su odjeveni u fantastičnu eksploziju boja, sve skupa djeluje poput pravog vizualnog osvježavajućeg koktela! Tu su koraljna, fresh zelena, divna žuta s toplim karakterom, romantična i snažna ljubičasta...

  DONASSY1

  Spazim i nju osobno, nepogrešivo odjevenu u crno, kako popravlja snažno narančasti ovratnik na kojemu se odmah vidi kako je majstorski krojen. - Evo vidiš, očito mi je to trebalo! – veli mi genijalna Donassy, s osmjehom od uha do uha. – A čuj, nije to čudno, pa moja prva revija u životu su bile snažne boje! Nakon toga je Magda Veltrusky napisala – treba se usuditi! - .

  DONASSY1

  Naravno, danas se mnogi usude i boje su danas svuda oko nas, no odnos prema njima, biranje i demonstracija istih, razlikuje se od dizajnera do dizajnera. Neki su znalci kao Donassy koja dodaje – boje nisu igra.

  Da, sve te prpošne nijanse nerijetko imaju dječji karakter, ali infantilan odnos prema njima nije rješenje. To je definitivno promišljeni dizajn, dotjerani sklad, slojevi organdija koji naglašavaju jedni druge i ističu posebnost pokreta. Dio ove lijepe priče je i igra prozirnosti, naglasila je autorica.

  DONASSY1

  - Radila sam print od svojih fotografija, a boje su itekako prostudirane. Dakle, metoda rada je ista kao prije. Ovaj veliki cvijet je zapravo malen kao tratinčica, a ovaj drugi je oleander. Na jednoj je fotki bilo puno malih cvjetova na hrpi, a onda sam jedan snimila izbliza. Zapravo su u cijeloj kolekciji samo dva cvijeta - .

  Neki dizajneri odijevanju pristupaju promišljeno, Donassy je bez greške jedna od njih. Njezin je cvjetić dobio život o kojemu sanjaju mnogi cvjetovi, on je dobio novi život i obavija tijelo na bombastičan likovni način. Kad kolekciju raščlanimo, tu je niz nosivih komada koji će osvježiti nečiju svakodnevicu.

  DONASSY1DONASSY1DONASSY1DONASSY1DONASSY1DONASSY1DONASSY1DONASSY1DONASSY1DONASSY1DONASSY1