Username *
Password *
Remember Me

Krajem ove godine studenti slavnog modnog fakulteta, londonskog Central Saint Martinsa, moći će upisati i Biodizajn, dvogodišnji program koji se bazira na istraživanju održivog dizajna. Ovo je prvi kolegij ovog tipa na nekom modnom faksu, za istraživanje načina i strategija koje podržavaju modne eko-friendly inovacije.

Studenti će učiti o principima eko proizvodnje tekstila, biologiji, protokolima i metodama održive mode. Cilj je i da studenti nauče kako redefinirati korištenje energije, vode, zraka i općenito otpada tekstila, u cilju ekonomičnije, smislenije i pametnije proizvodnje odjeće.

Other Stories Embroidered Recycled Polyester Tulle Dress
& Other Stories Sustainable Clothes

 


Vjerujemo da se pojavila potreba za hibridnim modelima edukacije između dizajna i znanosti, a sve u cilju proizvodnje odjeće koja će biti prihvatljivija za okoliš – izjavila je voditeljica kolegija Nancy Diniz za Dezeen.


Danas smo svjedoci stvaranja sve više start-upova i glasa mladih koji se fokusiraju na razvoj produkata i usluga koje podrazumijevaju zero-waste, održivost materijala i proizvodnju koja ima nisko-energetske karakteristike – dodala je Nancy.

U sklopu kolegija otvoren je Grow Lab laboratorij koji će studentima služiti kako bi istraživali dizajn i biologiju tekstila te lakše proizveli, shvatili i realizirali svoje ideje te primijenili znanje.

Naravno, faks će kroz ovaj kolegiji uspostaviti i suradnje s kompanijama koje se baziraju na ovim aspektima rada te već primjenjuju neke od navedenih principa proizvodnje.

 Other Stories Embroidered Recycled Polyester Tulle Dress
& Other Stories Sustainable Clothes

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location