Username *
Password *
Remember Me

Karlie Kloss na trostrukom je coveru za novi Vogue UK, za kolovoz 2019. Na jednom od njih prekrasna manekenka nosi bucket hat s mrežicom i neodoljivo podsjeća na one stare uratke iz pedesetih, šezdesetih… Novu fotku, naravno, stilizirao je urednik britanskog Vogue izdanja, kreativac i bivši stilist, Edward Enninful. Fotke je snimio još jedan majstor i znalac, Steven Meisel.

 Karlie Kloss Vogue UK Cover Photoshoot03

Karlie pritom ima genijalan make-up, jednostavan, s naglaskom na čaroban bronzer


Kockasti look potpisuje kuća Dior. Upravo taj brend ima eleganciju utkanu u povijest, jer i ptice na grani znaju da je Christian Dior bio majstor kulture odijevanja.

Nešto slično viđeno je kroz dekade magazina, naslovnice su jedna ljepša od druge. S prelaskom svijeta medija na zaslone, covera je zapravo sve manje, iako luksuzni magazini i dalje rulaju. Na taj način naslovnica postaje na neki način luksuz, posebnost te time i djelo koji ima posebno mjesto u svijetu medijske kulture. A one vintage su… savršene. Slijedi jedno malo stilsko putovanje kroz povijest Vogue covera sa šeširima.

Nekad davno taj je modni dodatak bio obavezan u svakom izlasku na ulicu... dame su pokrivale kosu, imale ukrase koji su podsjećali na mala umjetnička djela. Ta je romansa trajala do otprilike kraja 60-ih, kad su hipiji preuzeli borbu za slobodu i uveli društvo u novu stilsku revoluciju. Ipak, pokrivala su i danas prisutna u raznim protokolarnim i royal angažmanima, nerijetko inspirirana upravo ovakvim povijesnim draguljima