Username *
Password *
Remember Me

Ona je Amerikanka Sandy Schreier, modna je povjesničarka i posjeduje oko 15000 odjevnih predmeta, accessoriesa i ilustracija iz prošloga stoljeća, ali nikad ih ne nosi. Sandy je kolekcionarka i uskoro dio svog opusa poklanja MET-u u New Yorku, u sklopu Anna Wintour Costume centra, na izložbi najavljenoj za kraj studenog ove godine.

Među kreacijama nalaze se i kreacije s potpisom velikana Cristóbal Balenciaga, Madeleine Vionnet, Jean Dessès, Phillip Tracy, Karl Lagerfeld, Christian Dior, Jeanne Lanvin, Schiaparelli …

12. EveningDressMadeleineVionnetSpring1931
Evening Dress, MadeleineVionnet, Spring 1931.

 

Izložba „In Pursuit of Fashion: The Sandy Schreier Collection“, uključivat će 80 od 165 stvari i odjevnih predmeta koje će Sandy pokloniti muzeju. Time će izložba pokriti oko 96 godina modne povijesti! Uglavnom iz prošloga stoljeća.

Kustosi Wendy Yu, Andrew Bolton i Jessica Regan zaključili su kako je ovo ne samo presjek modne povijesti prošloga stoljeća, već i priča o ženi koja je iz ljubavi prema modi i povijesti odijevanja napravila najveću svjetsku privatnu kolekciju. Lokacija na kojoj Sandy inače drži privatnu kolekciju je – javnosti nepoznata.

- Oduvijek sam se smatrala kao spasiteljicom mode. Moja strast za umjetničkom stranom odijeće dovela me do toga da tražim posebne, najčudesnije odjevne predmete, ali i manje poznate autore koji rade fascinantan posao. Drago mi je da će sada ti komadi, u sklopu MET-a, biti predstavljeni javnosti – izjavila je Sandy Schreier.

Zbirka uključuje i stotinjak kreacija s potpisom Else Schiaparelli!

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location