Username *
Password *
Remember Me

Kupiti sat ili automobil, pitanje je sad? Neki satovi dosežu cijenu novog auta, no ipak prodaju se i kod nas. To je više od ukrasa, on je izvrsna investicija, ne samo vintage, već i noviji modeli. Naime, drže cijenu i obožavaju ih kolekcionari, kao jedan frend kojeg sam nedavno srela na partyju, pa smo usput porazgovarali o tim luksuznim satovima. On i njegova ekipa imaju stila, te posjeduju više primjeraka skupih satova i jako se dobro razumiju u tu scenu. Kao mi žene u torbice!

rolkex submariner
Rolex Submariner je jedan od najtraženijih satova na online shoppovima i u dućanima. Nose ga mnogi slavni, na primjer Mark Wahlberg, Roger Federer, Clint Eastwood, Tom Hardy i mnogi drugi. Popis je izuzetno toliko dugačak, a nekad ga je nosio i Steve Mcqueen.

Najbolja investicija su sportski modeli određenih marki Rolex, Omega, Tag Heuer, Patek Philippe...

Posebno odlična investicija su Rolexovi sportski satovi, jer se rade ručno i godišnje na tržište stave vrlo mali broj modela, a potražnja je velika. Postoje liste čekanja na određene modele, u trajanju od po nekoliko godina. Cijena takvih satova raste izuzetno brzo – na primjer, danas ga kupiš, a sutra ga prodaš za par sto eura više.

omega speedmaster
Omega Speedmaster 1957 Trilogy 60th Anniversary Limited Edition $7,685, + $82 shipping to Croatia

Rolexovi najtraženiji modeli su: Submariner, Daytona, GMT master.
Omega: Speedmaster, Seamaster.
Patek Philippe: Nautilus.
Tag Heuer: Monaco.

TagHeuer Header monaco steve mcqueen

Steve Mcqueen je zaslužan i za Tag Heuer Monaco koji je izrazito tražio za svoj film Le Mans. Postao je njegov zaštitni znak i sada sat ima kultni status. Film je snimljen 1970., a sat je nedavno proslavio 50 godina i predstavio limitirani model. Monaco je imao prvo vodootporno kućište u obliku pravokutnika – iako to nije nužno za vozača brzih automobila, ipak je CEO kompanije Heuer, Jack Heuer smatrao da bi ga to učinilo još ekskluzivnijim.

Tag Heuer Monaco danas nose: Will Smith, Uma Thurman, Clint Eastwood, Maria Sharapova, Louis Hamilton…

paul newman everett collection rolex daytona

Paul Newman je bio vlasnik Rolexa Daytone, najskupljeg Rolexa ikada. Sat je nakon njegove smrti dosegao vrijednost od 17,8 miliona dolara!

 Patek Philippe Nautilus Ref 57111A front 1000
Patek Philippe Nautilus - lansiran je 1976. i do danas je jedan od njihovih najpopularnijih modela!

 

Održavanje skupih satova provodi se redovitim servisom u rasponu od otprilike svakih 5 godina, jer ti satovi u pravilu posjeduju automatski mehanizam koji je složen i zahtijeva održavanje. Što skuplji sat, to je bolji i složeniji mehanizam. Vrhunski brandovi ni ne rade druge satove osim automatskih.

Kako prepoznati kopiju? Teško je prepoznati je li neki sat kopija ili nije. Dobre kopije čak i koštaju puno i treba odlično poznavati dotični model jako dobro da bi se uočila razlika. Najpametnije je uzeti sat nekom ovlaštenom uraru i provjeriti prije kupnje, odnosi li se na kupnju preko interneta ili od neke fizičke osobe.

U Zagrebu se može kupiti dosta vrhunskih satova u dućanima Mamić i Malalan.

Skupi satovi mogu se kupovati i preko interneta, ali treba znati prave stranice jer je uvijek moguća prijevara. Jedna od najuglednijih stranica je Chrono 24.

 gmt pepsi 560
Rolexov GMT Master ima jedan model u plavo-crvenoj varijanti, od milja prozvanoj - Pepsi!

se seamaster300 23330412101001 vuec 1600x900
Omega Seamaster 300 predstavljen je 1957. godine. Danas je ovaj sat moderniziran, no i dalje ima svoj legendaran dizajn i klasičan, elegantan izgled. 

 

 omeg daniel craig

Omegu Seamaster nosio je James Bond odnosno Daniel Craig // SEAMASTER: ‘SPECTRE’ WATCH

mark wahlberg rolex daytona

Mark Wahlberg nosi 'Rainbow' bezel 18K Everose Gold gem-set Rolex Cosmograph Daytona

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location