Username *
Password *
Remember Me

Ne, teddy look nisu mali leteći medvjedići, već retro priča i prave frajerice. Teddy girls bile su dio londonske škvadre u pedesetima, a odjeća je bila inspirirana dendijima s početka 20. stoljeća.

Mediji su ih prozvali Edwardian (po eri u kojoj je vladao King Edward VII), a onda i skraćeno – Teddy. Savile Row krojači bili su oduševljeni činjenicom da mladi ljudi vide inspiraciju u toj eleganciji i luksuznim stilovima.

Karmen Pedaru Teddy Girl Editorial01
Sada taj stil nosi Karmen Pedaru u novom Elle UK izdanju. Odličan styling potpisuje Benedetta Dell’Orto Zineroni, a fotke je radio Max Vadakul. Među brendovima koji danas cijene Teddy stil su Dolce & Gabbana, Gucci i Emporio Armani.

Jedno od najpoznatijih odijela je Zoot, s detaljima od baršuna. Cipele koje su Teddyji obožavali neki furaju i danas – Creepersice s debljim potplatom. Dio stila bila je i sređena frizura, takozvana kokotica i danas je simbol ovog cool retro stila! 

 Karmen Pedaru Teddy Girl Editorial01Karmen Pedaru Teddy Girl Editorial01Karmen Pedaru Teddy Girl Editorial01Karmen Pedaru Teddy Girl Editorial01Karmen Pedaru Teddy Girl Editorial01Karmen Pedaru Teddy Girl Editorial01Karmen Pedaru Teddy Girl Editorial01Karmen Pedaru Teddy Girl Editorial01Karmen Pedaru Teddy Girl Editorial01

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location