Username *
Password *
Remember Me

Proust je u svom Combrayu ("Traganje za izgubljenim vremenom") opisao madeleine kolačić, koji bi ga u sekundi vratio u najljepše trenutke njegova djetinjstva, samo jedan griz, pa i par mrvica, u njemu bi stvorile taj divan osjećaj: - preplavilo me neko divno uživanje koje se pojavilo bez ikakve veze s bilo čime oko mene, ali mu nisam znao uzroka. Smjesta mi sve nedaće života postadoše ravnodušne, njegovi mi se porazi učiniše bezopasni, a njegova kratkoća prividna…I tad mi na jednom pred očima iskrsne uspomena - . Inače, Combray je lektira u srednjoj školi i mnogi je sjećaju i mnogo kasnije, upravo radi tog slatkog detalja. I neke lijepe, udobne nostalgije koju pruža, s godinama sve više i više... Poput onog oblačka na kojemu se uvijek osjećaš sigurno. I sve je okej.

- Taj okus pripada komadiću madeleine koji mi je u Combrayu, u nedjelju ujutro, davala tetka Leonie kad bih došao u njenu sobu da je pozdravim… Miris i okus; premda nježniji…čuvaju uj sebi sjećanje, očekivanje i nadu, i kraj ruševina svega drugoga, na svojim sitnim, jedva zamjetljivim kapljicama, nepokolebljivo nose cijelu golemu zgradu uspomena - Marcel Proust, "U potrazi za izgubljenim vremenom".

99240030889.GUCCI MEMOIRE DUNE ODEUR 60ML cr

Svi imamo svoj madeleine, nešto što u nama stvara dobar osjećaj, što nam pomaže da se uputimo u neke sretne trenutke koji nas podsjećaju na sreću, jednostavnost i sočnost života… Sličan efekt imaju i parfemi te Alessandro Michelle, Gucci kreativac, upravo ovaj efekt povratka u najsretnije trenutke predlaže novim parfemom - Gucci Mémoire d’une Odeur. Guccijevi mirisni memoari.

99240030889.GUCCI MEMOIRE DUNE ODEUR 60ML cr 

A pošto je obitelj za njega izuzetno važna, Alessandro je okupio cool tim za kampanju koja ističe familiju kao centar života (izuzetno eklektično odjevenu, naravno, daleko je to svjetlosnim miljama od preppy familije Tommy Hilfigera). I podsjeća na momente provedene sa članovima obitelji koji žive u nama i uvijek nam daju utjehu. Baš kao što je Proustu njegova teta Leonie davala male kolačiće, natopljene u čaj.

- Sve počinje od moje opsesije mirisima – priča danas Alessandro - moja sjećanja su primarno olfaktivna, pa shodno tome su moja sjećanja moj osjet mirisa. Uvijek sam iskonski mislio da je parfem jedna od onih stvari kada zatvoriš oči koja te vraća točno u onaj trenutak u vremenu i prostoru. Kada smo započeli raditi na Gucci Mémoire d’une Odeur, pokušao sam osmisliti miris koji se ne može jednostavno prepoznati; hibridni miris koji liči na sjećanja koliko je to god moguće - .

99240030889.GUCCI MEMOIRE DUNE ODEUR 60ML cr 


Gucci Mémoire d’une Odeur predstavlja novu obitelj esencija, Mineralni Aromatici. Transcendentalne note sadrže enigmatične sastojke te su definirane notom Rimske Kamilice. Miris potpisuje Alberto Morillas. U kompoziciji su značajni još i indijski Coral Jasmin, mošus, cedrovina i sandalovina.

- Morao sam se zapitati zašto je Alessandro odabrao kamilicu. Kada sam počeo raditi s mirisom kamilice onda sam shvatio - rekao je Morillas - Nitko to nije učinio prije. Kamilica je poznata po cijelom svijetu. Svatko ju je pomirisao prije ili kasnije, ali uvijek kao sam, sjećanje iz djetinjstva, nešto bezvremensko, ali nikad u mirisu. Ovaj cvijet je jako podcijenjen a to je biljka s iznimnim olfaktivnim potpisom - .

99240030889.GUCCI MEMOIRE DUNE ODEUR 60ML cr

- Pakiranje dolazi iz prošlosti, inspirirano Gucci mirisom iz devedestih. Nisam želio da oblik bočice bude previše muževan ili previše ženstven zato što miris može biti i za žene i za muškarce - Alessandro Michele.

- Misao vodilja cijele kampanje je sloboda; ideja o ne-dobu, ne-mjestu, ne-društvu. Zamislio sam svijet koji je freska mitološkoga života u kojem je obitelj jedna privatna zajednica sa svojim sociološkim okvirima gdje prevladava potpuna sloboda izražavanja i gdje uloge ljudi i stvari nisu jasne. Zamislio sam sjećanje na autentičnu uspomenu -  Alessandro Michele. U kampanji su pjevač, tekstopisac i glumac Harry Styles te njegova "obitelj", koju sačinjavaju eklektični i univerzalni talenti i modeli.

99240030889.GUCCI MEMOIRE DUNE ODEUR 60ML cr99240030889.GUCCI MEMOIRE DUNE ODEUR 60ML cr99240030889.GUCCI MEMOIRE DUNE ODEUR 60ML cr

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location