Username *
Password *
Remember Me

Robert Sever već dulje vrijeme surađuje s modnom kućom Hera – za sljedeću vruću sezonu ovaj poznati talentirani dizajner predlaže modele u snažnim bojama, atraktivnih apstraktnih uzoraka, no jednostavnih linija.

open

Veličine torbi prilagođene su mnogim situacijama i potrebama, radi se o dnevnim modelima srednje veličine, malim večernjim torbicama, ali i futrolama za laptop ili tablet. No, haljine koje su pratile kolekciju torbica nisu bile u sjeni novih Hera modela. Robert je za pistu stare zagrebačke tvornice Gredelj osmislio kolekciju šarenih haljinica koje bi oduševile svaku ljubiteljicu girlie stila! A za dečke: jednostavne hlače i klasične košulje.

 

Igor Galaš i dalje se, kaže, poigrava tkaninama i kombiniranjem tekstura. – Ako ne eksperimentiram, ja ne radim korak naprijed – kaže ovaj nagrađivani dizajner koji se može pohvaliti i mnogim gostovanjima na stranim modnim manifestacijama. Ovoga puta to su obli krojevi koji, pod utjecajem gravitacije tvore fluidne oblike, ovoga puta od umjetne kože i drugih tehnološki obrađenih sjajnih, kompaktnih materijala. Boje: bijela i crna, naravno.

 

Zoran Garevski, Slovenac na hrvatskoj pisti, nagradio je publiku kolekcijom muških i ženskih krojeva od meke svile u crnoj, bijeloj i prekrasnoj nijansi plave boje. Kreacije odišu elegancijom, dok klasični krojevi imaju pomak: negirani ovratnici, razni prorezi i maxi volani. Garevski obožava očekivanim modnim oblicima dati svoj diskretan pečat. I sve je vrlo, vrlo jednostavno.

 

Young@Squat kolekcija bila je još jedno gostovanje, također iz susjedne Slovenije. Grupa od devet dizajnera često izlaže na stranim tjednima mode, pa su tako svratili i do nas. Naime, ne rade zajedničku kolekciju, već su se okupili radi lakšeg izlaganja, to je grupica veselih mladih autora koji rade pod zajedničkom modnom premisom, kažu, to je glam-trash. Kolekcija je moderna, nosiva, no vrlo inovativna u momentima, znaju kroj, poznaju boje, nađe se poneki izlet u eksperimentalnu modu. Sve zajedno izgledalo je jako pozitivno, nosivo i baš slatko, neopterećeno trendovima…

 

Aleksandra Dojčinović ovoga puta pokušala je odjenuti modne urednice i novinarke s naše medijske scene: cure su pistom prošetale u njezinim blještavim i lepršavim kreacijama.

alek

Foto: Goran Šerbula