Username *
Password *
Remember Me

Bez obzira na to što smo skoro svi doma, u nama ženama uvijek se javlja želja za uljepšavanjem. Oduvijek je poznato da želimo isprobavati i imati ono što nemamo prirodno. Najjednostavniji i najbezbolniji način za kovrčanje kose doma je ona na papilote. To su oni spužvasti crvi u svim bojama za koje ste se sigurno pitali čemu služe.

Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

kate moss vogue david bailey
Kate Moss / David Bailey / Vogue

Stiglo nam je i toplije vrijeme što nam ide u prilog da svoju kosu maksimalno zaštitimo od korištenja fena, figara, pegle...

 papilote

Pegle idu na godišnji, kovrčamo se na zdraviji način

Opranu kosu ostavite u ručniku da se osuši bar 50%. Na nju nanesite laganu pjenu ili tekući učvršćivač, ovisno što imate kos kuće, ako nemate ništa od navedenog ostavite kosu da bude bez dodatnog učvršćivanja.

Kada je kosa na pola suha uzimate pramenove oko 1 širine i krenite ga motati oko papilote, na samom kraju papilotu preklopite i čvrsto svežite, tako da vrh kose ne ispada.

Ostavite kosu da se prirodno posuši. To je prirodniji postupak pa samim time i duže traje, ako želite kosu možete sušiti i fenom.

Kada je kosa suha skidajte jednu po jednu papilotu. Frizuru počešljajte četkom za uredniju kovrčavu frizuru ili ju razbarušite prstima da bude čupavija.

Za veče kovrče koristite veće papilote dok za one sitnije koristite što tanje. Ako nemate kod kuće papilote jednostavno ih možete napraviti od folije. Potrebno će vam biti puno alu folije od koje je potrebno napraviti dugačke prutiće oko kojih će se moći motati kosa.

Za dugotrajnost frizure kosu učvrstite lakom za kosu.

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location