Username *
Password *
Remember Me

Danas najpoznatije tehnike bojanja kao što su balayage, ombre, flamboyage, color melting i slično radimo kako bi na kosi napravili zanosne kontraste koje ćemo stopiti s više nijansi. Radimo skalu od najtamnije do najsvjetlije nijanse.
Što je kontrast veći, to nam je stapanje nijansi teže i agresivnije za samu kosu.

Piše: Ana Kuštre @ Do šminke i frizure za pol vure

ana kustre2

Ako je vaša kosa slabija i već prethodno tretirana savjetujem step by step svjetlanje, možda neće od prve biti kao sa slike koju ste ponijeli sa sobom u salon, ali će vaša kosa biti zaštićena i zdravija.

Kod kontrasta važnu ulogu igra i vaša prirodna nijansa kose, idealno je da korijen ostane vaše prirodne boje, samim time svoj odlazak frizeru na bojanje odužit ćete si za nekoliko mjeseci.

 ana kustre2

Što je korijen tamniji, teže je dobiti svijetle vrhove

Ovog proljeća više se nosi prirodan sklad nijansi. Što se više bližimo ljetu to su nam potrebniji nježni i osunčani pramenovi. Oni nisu toliko agresivni za samu kosu, a savršena su podloga za nadolazeće izlaganje suncu koje će prirodnim putem još više posvijetliti.

Nose se bež nijanse i one pastelne koje će osvježiti svaku kosu

Kod pastela volim naglasiti da to nije trajna boja pa se možete i poigrati nijansama koje će se nakon samo par pranja isprati s kose. Kada je kosa svjetla, idealna je za razne preljeve koji vam omogućuju razne kombinacije razigranih nijansi koje možete stalno mijenjati.

ana kustre2

Kod ovako velikih kemijskih procesa uvijek odaberite zdravlje kose! Agresivnim preparatima kosa se uništava i postaje rastezljiva kao guma, samim time puca na vrhu pa se gubi dužina.

Ako ste se odlučili za ovako velike i kompleksne tehnike, svakako poslušajte savjete stručnih majstora koloristike.

Foto: Salon "Do šminke i frizure za pol vure"

ana kustre2ana kustre2

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location