Username *
Password *
Remember Me

Što publika i kupci očekuju od dobre kolekcije? Definitivno: dobre tkanine, odlične krojeve i nosivost! Upravo to sinoć smo, na posljednjem danu ovosezonskog Cro-A-Portera u centru Westgate, dobili na revijama Juraja Zigmana i Tea Perića koji modni brand Mak svako malo podigne na jednu moderniju razinu.

IMG 8190
Teo Perić za Mak

Teo Perić revitalizirao je modnu kuću Mak, a sinoćnja kolekcija definitivno potvrđuje da se ovaj dizajner ne samo razvija u svom izričaju, već i da ima pristup kvalitetnim tkaninama koje u pokretu stvaraju jednu krasnu modnu simfoniju. Mekane vunene i svilene teksture uistinu mogu očarati gledatelja, naročito kad svjetla reflektora i ta savršena jesenska paleta boja pistom šeću zajedno. Teova ovosezonska grupa neodoljivih nijansi kreće od bijele i bež, preko bordo i boje crnog vina, pa sve do mljac čokoladnih tonova. Njegova je žena snažna, moćna, nosi stroge sakoe, a ženstvenost naglašava mašnama i cvjetnim uzorkom. Prava power-lady. Osamdesete su tu odigrale veliku ulogu. Vrijeme kad je moda naglašavala apsolutnu snagu i ljepotu žene, mnoge dizajnere zavodi još i danas, a Teo Perić jedan je od njih. I baš je cool što radi upravo na našoj sceni. Kreacije su bile stilizirane natapiranim frizurama i tamnim ruževima za usne. Totalno zrela sofisticiranost.

IMG 7852IMG 7930IMG 8034IMG 8078IMG 8101IMG 8135IMG 8258IMG 8308IMG 8360

 

Zigman se ostavio svog teatralnog cirkusa i smirio modne strasti, no nije upao u zamku: zimska kolekcija i dalje je dosljedna njegovom razigranom duhu i nudi sve najbolje Zigman značajke. Mladi Riječanin skladno je stišao elemente koje voli i sada su njegove kreacije više urbane, manje avangardne, više grafički složne, manje razbacane. Njegova odjeća može se nositi svaki dan, kao što se od kvalitetnog pret-a-portera i očekuje. Kreacije su napravljene u mega-patchworku, na njegovim se jaknama, suknjama i hlačama nižu materijali i aplikacije različitih tekstura, tvoreći new-age romantiku koja koketira s punkom. Njegov je bunt sada mnogo inteligentniji, a seksipil, iako na momente i dalje naglašen do maksimuma, ipak, sve zajedno gledajući, ima jednu više decentnu notu. Može li se reći da je Zigman u svom radu, modnim rječnikom rečeno, sazrio? Da, jer je krenuo dalje, no ipak nije promijenio smjer, već je "samo“ napravio veliki korak naprijed. Prezentirao je, naime, kolekciju koja bi se mogla vidjeti u ormaru svake modno osviještene curke koja voli modu, a stil joj je izazov koji nikad ne prestaje.

Foto: Goran Matijašec

IMG 0360IMG 0563IMG 0617IMG 0707IMG 0756IMG 1002IMG 1064IMG 1107IMG 1378

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location