Username *
Password *
Remember Me

Kanadski brend Aldo miljenik je stylish publike, ali i onih koji vole eko brendove - još 2018. ulaze u povijest modne industrije cipela i modnih dodataka kao prva modna kompanija koja je certificirana kao klimatski neutralna.

Aldo REILLY 119000kn

- Posljednjih 7 godina brend ulaže napore u stvaranje proizvoda koji nisu štetni za okoliš, a to postiže tako da smanjuje emisiju ugljičnog dioksida, implementira zero-waste filozofiju u distribucijskim centrima, postupno ukida PVC plastiku iz proizvoda te radi na tehnologijama kojima je cilj ekološka održivost. Dio je brojnih organizacija poput Sustainable Apparel Coalition, G7 Fashion Pact, a supotpisnik je i UN inicijative Fashion Industry Charter for Climate Action – objavio je brend.

Aldo Rev 87000 kn

Ove godine nastavlja s tendencijama ekološke održivosti te predstavlja novu liniju ekološki održive obuće i modnih dodataka: ALDO Love Planet kolekcija sastoji se od trendovskih modela tenisica i čizama.

- U kolekciji se i ovaj put pojavljuje prvi ekološki održiv proizvod koji je lansiran prošle godine: inovativne RPPL tenisice izrađene od recikliranih plastičnih boca i posebnog materijala: BLOOM pjene dobivene od biomase algi. Ovaj model svojim izgledom prati posljednje modne athleisure trendove, a svaki par pomaže u čišćenju i filtriranju 107 litara zagađene vode – ističu u priopćenju.

 

Aldo glendra 49000kn

Dio kolekcije čine i torbe koje su također osmišljene u skladu s filozofijom očuvanja okoliša: model Glendra i ruksak Rella napravljeni su od recikliranih plastičnih boca i recikliranog najlona, također prema certifikatu Global Recycled Standarda (GRS). Pri proizvodnji svih modela koristi se tehnologija koja upotrebljava manje kemijskih otapala, energije i vode.

Aldo RELLA 59000kn

Još jedan posebno kreiran materijal postignut inovativnim tehnikama je CleanStep - tehnologija uz pomoć koje je stvarana Love planet obuća i koja pomaže u čišćenju i filtriranju zagađene vode, sprječava ulazak CO2 u atmosferu i minimalizira količinu otpada. Materijali se izrađuju od mješavine termoplastične gume i biomase algi što ovu obuću koja ostavlja pozitivan utjecaj na okoliš čini sjajnim modnim i ekološkim statementom.

Aldo BOSKEAR 24000 knAldo BRUGGEMA 90 knAldo REILLY 119000kn 2Aldo REZA 59000knAldo RPPL2A 79000 kn