GREEN WEEKEND // ESSENCE I CATRICE napravili eko akciju NA OTOKU SILBA

  Akciji čišćenja uvala Papranica i Lojišće prisustvovali su prije par tjedana članovi tvrtke VM2 cosmetics u sklopu društvenog doprinosa.

  Essence Catrice WEB customized layout HR VM2 COSMETICS d.o.o. ID 92179

  - Na otoku Silba nema niti jednog automobila to je jedan od razloga zašto je otok Silba eko otok, kao i zbog svoje jednostavnosti života, divne netaknute očuvane prirode i kristalno čistog mora. Akciju su podržali Turistička zajednica mjesta Silba, Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe, Društvo istraživača mora 20 000 milja, SEA Silba Environment Art i inicijativa SILBA VIBRA. S ciljem podizanja svijesti o važnosti očuvanja okoliša kako mještanima tako i budućim posjetiteljima – objavila je tvrtka VM2, zastupnik brendova Essence i Catrice.

  Essence Catrice WEB customized layout HR VM2 COSMETICS d.o.o. ID 92178

  U sklopu akcije prikupilo se nekoliko desetaka vreća za smeće od 120 l čiji je sadržaj bio uglavnom naplavni otpad. Čestice mikroplastike su čvrste, nerazgradive čestice koje su manje od pet milimetara.

  Sastavni su dio brojne kozmetike i njege te se probijaju u kanalizacijski sustav tijekom ispiranja, odatle teku u oceane i putem hrane pronađu svoj put natrag u ljudsko tijelo. Zbog toga Essence i Catrice ne koriste mikroplastične čestice u bilo kojem od sastojaka proizvoda koji se ispiru.

  Essence Catrice WEB customized layout HR VM2 COSMETICS d.o.o. ID 92174Essence Catrice WEB customized layout HR VM2 COSMETICS d.o.o. ID 921710