Autor biografije "Starman" o legendi Davidu Bowieju…

  …posjetit će knjižaru Ljevak na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića u ponedjeljak 12. studenog u 17.30 sati. Njegovo ime je Paul Trynke i on zna sve o genijalcu koji je utjecao ne samo na svijet glazbe već i na modne trendove. A mogli bismo reći i na svijet make-upa, pa i bojanja kose!

  starman

  Čak i vrapci na grani znaju Davida iz faze Ziggyja Stardusta, njegovu crvenu kosu, luckastu šminku u duginim bojama i ultra skinny odijela tijekom burnih sedamdesetih. Ne samo taj, već i mnogi drugi stilovi koje je Bowie oživljavao kroz desetljeća s lakoćom genijalca, inspirirali su brojne stiliste, dizajnere, vizažiste i, naravno, kolege glazbenike.

  Njegovo pravo ime je David Robert Jones, a danas živi mnogo mirnijim, obiteljskim životom s bivšom manekenkom Iman, s kojom ima dvanaestogodišnju kćerkicu Alexandria Zahru Jones.

  Knjiga "Starman" sadrži izjave iz stotina razgovora s Davidovim prijateljima, suparnicima, nekadašnjim ljubavima i kolegama, te opisuje složene odnose s mnogima od njih, poput Marca Bolana, Iggyja Popa... Govori o njegovoj stilsko-glazbenoj preobrazbi kroz najburnije godine njegova života, ali i opisuje način stvaranja glazbe, filozofiju i općenito principe koji su mu donijeli slavu i globalni uspjeh. Biografija na čak 400 stranica jednog od najutjecajnijih glazbenika prošlog stoljeća otkrit će vam sve detalje koje ste uvijek htjeli znati o Ziggyju, ali niste imali koga pitati!

  "Starman" će se od utorka naći na Interliberu (paviljoni 5 i 6 Zagrebačkog velesajma), a uskoro i na drugim prodajnim mjestima.

  IANAC-KATE-MOSS-DAVID-BOWIE-VOGUE
  Kate Moss u više je navrata utjelovila stil glazbene legende

   

  Što mislite, što je slušao slavni dizajner Jean Paul Gaultier dok je stvarao kolekciju za ljeto 2013.?
  Jean Paul Gaultier ss2013 6Jean Paul Gaultier ss2013 57Jean Paul Gaultier ss2013 64

   

  A sada - hitovi koji su utjecali na svijet glazbe...