Username *
Password *
Remember Me

Zlatarna Koci predstavlja nove modele zaručničkog i vjenčanog prstenja inspirirane imelom.

vj
Novi blagdanski modeli vjenčanog prstenja izrađeni su od bijelog zlata i dijamanata složenim ručnim tehnikama, a svojim dizajnom navode na vrlo očitu asocijaciju sigurnog mornarskog čvora kao simbola broda u mirnoj luci. Keltski su mornari vezanjem dvaju užeta u čvor odavali odanost i ljubav ženama koje su ostavili na kopnu, a mornarski je čvor do danas ostao simbol vječne ljubavi. 

Ljubljenje ispod imele dio je božićne tradicije, no ovaj običaj datira još dalje u prošlost. U staroj Grčkoj ova je biljka smatrana magičnom i vjerovalo se da može podariti život. Nasljeđe europskog folklora imelu drži misterioznom, svetom i ljekovitom biljkom koja može podariti plodnost, zaštitu od otrova, ali i afrodizijačka svojstva. Vikinzi su smatrali da imela može probuditi mrtve. Vjerovalo se da štiti od zlih duhova, a postavljena iznad kuće ili iznad vrata, da sprječava ulazak vještica. No sva ta vjerovanja tijekom vremena su nestala, a opstalo je samo ono koje kaže da kada se dvoje ispod imele poljube, taj poljubac donosi im sreću, a možda i vječnu ljubav. Oduvijek je imela bila simbol ljubavi, mira i dobre volje. Botanički, riječ je o malom zimzelenom grmu koji raste na drveću iz kojeg crpi vodu, no imela je sposobna i za samostalni život i može sama procesom fotosinteze proizvoditi hranu. No najčešće ćete je naći u suživotu na nekom drvetu. Život u paru, baš kao i njezini listovi i plodovi, koji također dolaze u paru, inspiracija su za ljubav. Zato je imela čest božićni ukras domova diljem svijeta, jer poljubac ispod imele teško je odbiti. Upravo je to bila inspiracija za nove kreacije zaručničkog i vjenčanog prstenja zagrebačke Zlatarne Koci iz Frankopanske 3.

zar
Novi model zaručničkog prstena izrađen je od platine i dijamanata i moderna je verzija tradicionalnog luksuznog dizajna. Ovaj je model ručno rađen od 95 % platine, plemenitog metala koji je cijenjen zbog čistoće i prirodne bjeline.