Username *
Password *
Remember Me

Slavni multi-brand store koji u srcu britanske prijestolnice nudi vrhunski shopping i najbolje modne i beauty brandove jučer je pokrenuo No Noise kampanju. – Otvorili smo Silent room u kojoj naši posjetitelji mogu pronaći mir, razmišljati, malo usporiti i ne raditi ništa, jer smatram da živimo u svijetu prepunom informacija i površnih simulacija - . 

SW1 2570

- Na ulazu u sobu gosti moraju ostaviti cipele, mobitele i sve ostale gadgete, kako bi bili potpuno sami sa svojim mislima -  izjavila je Alannah Weston, kreativna direktorica Selfridgesa, napominjući kako je ovo ponovno otvaranje "Tihe sobe".
 DSC 5411
Kreativna direktorica Alannah Weston uživa u miru i tišini 

- Naime, osnivač ove robne kuće i veliki vizionar, Harry Gordon Selfridge, prvu je ovakvu prostoriju otvorio davne 1909-e godine. Nova soba ima istu namjenu, pruža oazu tišine u užurbanom svijetu za sve one koji osjećaju potrebu za pauzom i isključivanjem - .

No, pošto je ovo ipak dućan, kreativni voditelji Selfridgesa osmislili su i Tihu ponudu, te u dio prostora smjestili odjeću koja nije brandirana, etikete su odstranjene, čime se naglašava kvaliteta materijala i kroja, a ne ime modne kuće. Iako je to sve odjeća popularnih dizajnera, poput Acne, Cos, Maison Martin Margiela, Sportmax, Yohji Yamamoto, Jil Sander, Ann Demeulemeester, Mugler i Diesel, percepcija ovakvih kreacija u svijetu opsjednutom imenima zasigurno je drugačija. Kako bi doživljaj bio potpun, uz njih idu i vrećice bez Selfridges natpisa.

Ova zanimljiva inicijativa ujedno potiče ljude na kupnju odjeće upravo radi onih stvari koje bi nam trebale biti bitne – kvaliteta i ljepota odjevnog predmeta, a ne ime.

Foto: image.net

1
Jučerašnje otvorenje Tihe sobe privuklo je petstotinjak ljudi

DSC 5440
Uživanje u miru usred shopping meke svjetske metropole? Da, sada je i to moguće...

DSC 5484
No-name capsule kolekcija u jednom od izloga koje je osmislila konceptualna umjetnica Katie Peterson

DSC 5526DSC 5573SW1 2757SW1 2763
Doslovno ukapsulirana capsule kolekcija u izlogu

SW1 2643
Etiketa bez istaknutog imena modne kuće u sklopu kampanje No noise

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location