Adidas predstavio novu Energy Boost tenisicu za trčanje

  Najavljuju pravu revoluciju u trčanju, radi nove tehnologije koja se krije u tenisici, odnosno u njezinom potplatu. Naime, sadrži takozvani Energy Boost materijal napravljen od energetskih kapsula, koji pruža veći povrat energije od bilo kojeg drugog materijala koji se trenutno koristi u tenisicama za trčanje.

  7

  - Materijal objedinjuje do sada nespojive karakteristike: maksimalnu amortizaciju i udobnost, a otporniji je od svih dosadašnjih materijala u potplatima tenisica za trčanje – objavio je danas Adidas na press konferenciji u Zagrebu. - Tenisica je iznimno udobna, napravljena je bez šavova, od elastičnog mrežastog Techfit materijala koji se savršeno prilagođava i prianja stopalu poput čarape. Powerband pojačanja na gornjem dijelu stabiliziraju stopalo na kritičnim točkama - . Cijena tenisice u maloprodaji bit će 1.139 kn, a dolazi u limitiranom broju od 500 pari u cijeloj Hrvatskoj.

  3

  - Revolucionarni materijal proizvela je vodeća kemijska tvrtka BASF od energetskih kapsula dobivenih razbijanjem krutog granulastog materijala (TPU). Energetske kapsule vraćaju energiju od podloge snažnije od drugih materijala i spajaju do sada nespojive karakteristike u tenisicama za trčanje: amortizaciju i stabilnost s jedne strane, te udobnost s druge - . Energy Boost je višestruko otporniji od standardnih materijala u tenisicama za trčanje. Pruža iste performanse nakon većeg broja kilometara i ne mijenja svojstva nakon izlaganja ekstremnim uvjetima. Na temperaturama od +40 do -20 Celzijevih stupnjeva Boost se pokazao tri puta otporniji od Eva pjene koja se danas koristi u većini tenisica.

  ekipa

  Tenisicu su testirali Blanka Vlašić, višestruka državna prvakinja u trčanju na duge pruge Matea Matošević i nogometaš Andrej Kramarić