Username *
Password *
Remember Me

- Filmska kolekcija je nastala u suradnji sa zagrebačkim kinom Europa, uglavnom iz jedne role 35mm filma za kino projektore koju sam dobio od njih, a tako ću nastaviti i dalje, reciklirat ću sve role koje nabavim - kaže Tomislav Zidar, već poznati 35-godišnji zagrebački dizajner nakita, čije kreacije s potpisom Djuvedj i Jobotichi obožavaju svi oni koji u tim malim detaljima traže originalnost i kreativnost.

8

I inače Tomislav voli reciklirati: uglavno se koristi materijalima odbačenih svakodnevnih stvari, a favoriti su mu elektronički uređaji, koje potom rastavlja. - Sve zalijevam epoksidnom smolom kako bi ih fiksirao i ovjekovječio - . S inspiracijom, veli, nema problema jer je ona – svuda oko nas, nađe me kad joj je volja - .

- Proces izrade ovakvih narukvica nije jednostavan i zbog same tehnike rada sa smolom zna se razvući i na više od tjedan dana. Naravno radim ih više odjednom pa mi ne treba po tjedan dana baš za svaku od njih. Radiona/laboratorij/atelje mi se mora sastojati od četiri prostorije. Možda sam malo razmažen po tom pitanju, ali volim odvojiti neke procese da bi rezultat bio što bolji. Miješanje i lijevanje smole se radi u zasebnoj prostoriji u kojoj nema prašine i vlage, a temperatura mora odgovarati zahtjevima materijala. Također, brušenje i poliranje odvajam zbog sitne prašine koja nije zdrava za udisati. I tu je još jedna velika prostorija za igranje s dijelovima i, na kraju, ured u kojem je dosadna birokracija - .

7
- Jobotiche radim u obliku prstenja, broševa, naušnica, privjesaka, ogrlica i narukvica. A plan za budućnost? Nastaviti igrati se svime oko sebe, pa možda jednog dana izmislim nešto pametno - .

Favoriti u materijalu? - Najviše volim sitne dijelove iz fine mehanike, najčešće iz kamera, satova i nekih starih profesionalnih uređaja - . Eto, ako ikad upoznate Tomislava, poklonite mu svoj stari sat ili mobitel, on zna da se u njima kriju inspiracija i te sitne stvarčice koje treba zamrznuti u vremenu. Jer, tehnologija ide naprijed munjevitom brzinom, a autori poput Tomislava znaju kako sve to malo usporiti. I pritom napraviti nešto lijepo.

1235

Komentari (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

zbilja predivni komadi, volim jobotiche ali i ova filmska kolekcija je baš cool

 
There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location