Username *
Password *
Remember Me

Kad se u jednoj večeri zaredaju brojni stilovi i trendovi, kad se u sat vremena izmjene punk, avangarda, klasika i romantika, sa završetkom u vidu bijelih vjenčanica, očita je ta modna šarolikost koja nam danas dopušta sve mješavine, koja je eklektična u duši i to nam spremno otkriva.

op

Marina Design

Marina Design inspirirala se futurizmom i minimalizmom devedesetih, njezini modeli kao da su došli sa tehno tuluma, dok su kreacije susjeda Slovenaca koji se već treću sezonu predstavljaju na zagrebačkoj pisti Fashion.hr (ovih dana na Zagrebačkom velesajmu), apsolutno zavedene retro trendovima naglašenima do maksimuma. Mješavina najrazličitijih tkanina, sjajnih, prozirnih, transparentnih i mat, u svim bojama i kombinacijama nijansi, stilski je izričaj 11 dizajnera koji se zajedno predstavljaju kao Young@Squat.

Morana Krklec je pak povukla stilske paralele s japanskim dizajnom – njezino istraživanje kroja podsjeća na Yamamota, a crna je njezin must. No, dozu boje priuštio je styling, prvenstveno crvene i zelene cipele.

Za razliku od Morane, Vjeko Franetović i Nikica Ivančević iz Envy Rooma predstavili su klasično elegantnu kolekciju, doduše jednostavniju nego što inače rade. Vele, više su se okrenuli vjenčanicama, kojih je sinoć na pisti bilo četiri, pa je i ostatak njihovih kreacija u kolekciji posvećen nekim trenucima u kojima dame žele zabljesnuti. Čipka je imala glavnu riječ, no bilo je tu i slatkih vestica s aplikacijama i satenskih suknjica koje su idealne i za dan i za noć.

Foto: Goran Šerbula

Envy Room

envy1envy2envy3envy4envy5envy7envy9envy11envy12envy13envy14envy15envy17envy18envy20

Marina Design

marina1marina4marina5marina7marina8

Morana Krklec

morana1morana2morana3morana4

 
Young@Squat

young1young2young3young5young6young7