Username *
Password *
Remember Me

Početkom travnja na pisti Laube, Kuće za ljude i umjetnost na zagrebačkom Črnomercu, ljubitelji novih modnih snaga imat će priliku vidjeti kolekcije pobjednika Modnog ormara i Fashion incubatora, te neke od imena upoznati po prvi put. Osim prema avangardi, Cro-a-Porter je usmjerio svoje modne apetite i u smjeru nosioca novog vala nosivog dizajna, pa će se na rasporedu naći i imena: Tatjana Pantoš, Manuel Maligec, dvojac Damir Begović i Domagoj Štimac, te dvojac Timy Šarec i Ivan Badanjak.


2
Student TTF-a Manuel Maligec predstavit će kolekciju u znaku svijetlih nijansi, egzotične kože, svile i muslina. – Kolekcija nosi ime ID, nazvao sam je po Freudovoj podjeli ličnosti i životinjskom nagonu koji u sebi ima svaki čovjek. Kreacije su iznimno senzualne – istaknuo je autor.


3
Nakon pobjede na Fashion Incubatoru s kolekcijom "Shapes", mlada dizajnerica Tatjana Pantoš svoje će modele na Cro-A-Porteru predstaviti prvi put. - Prvu kolekciju za širu publiku nazvala sam Afrika, jer je inspirirana životinjskim uzorcima i plemenskim motivima. Stvaram za odvažne i hrabre žene, one koje su spremne naglasiti svoje atribute i obline - .


1
Dizajnerski dvojac Damir Begović i Domagoj Štimac pokazat će svoju prvu zajedničku kolekciju inspiriranu afričkim plemenima. Njihova lepršava ljetna kolekcija obiluje životinjskim uzorcima i perjem, te neuobičajenim stilskim elementima.


4
Drugi dizajnerski dvojac Timy Šarec i Ivan Badanjak nakon dugogodišnje suradnje u kreativnom studiju, te na produkcijskim TV projektima, odlučili su napraviti svoju prvu modnu kolekciju i stvoriti brand. Prva zajednička revija imena "Vain by Vain", nastalog od anagrama Ivanovog imena, temeljit će se na tamnim nijansama. Kolekcija nudi čipku koja se pojavljuje u novom, neobičnom kontekstu, ističu autori.

Fotografije: Jurica Sertić
Make-up: Žana Kožul
Kosa: Ivica Palinić

Cro-a-Porter se održava od 3. do 6. travnja 2013. u Laubi.