Cro-a-Porter / dan 1. / bijela fantazija

  Neodoljiva bjelina sinoć je zadesila je pistu zagrebačkog Cro-a-Portera u Laubi: vidjeli smo teksture bez boje u egzotičnim izvedbama i eksperimentalnim zahvatima kojima je zajednička izvrsna nosivost. Našim dizajnerima koji se radije priklanjaju avangardi nego pukim trendovima zajednička je ljubav prema bijeloj, koja nikako ne može biti monotona kad oni znaju što rade. A to su istraživanje u kroju, reljefne teksture i arhitektonski pristup.

  op
  Madame Demode / Viktorija Vržesnevskaja

  Madame Demode ide korak naprijed: ispod trakastih tkanina naziru se male lampice, hladna plavičasta svijetlost uvodi nas u njezin kreativni, nikad dosadan svijet odijevanja. Autorica Viktorija Vržesnevskaja voli pozitivu: njezine manekenke nosile su i najljepši accessoires – osmjeh na licu, a u istom tonu bila je i glazbena kulisa. Čuli su se tek jednostavni ritmovi idealni za ubrzani korak, što je svakako išlo u prilog pozitivnoj i opuštenoj atmosferi njezine nove kolekcije.  

  bahoric
  Spirit by T.B. / Tomislav Bahorić

  Tomislav Bahorić u muškoj je kolekciji buntovni grunge preveo u svijet bjeline, dok je Andrijana Subotić Pjajčik za Etna Maar prezentirala skulpturalne haljine koje ulaze u prostor i izlaze iz okvira modnih trendova. Manuel Maligec bijelu koristi djelomično, njegova se kolekcija nastavlja na nijanse pijeska, ponegdje sivkaste, ponegdje više bež, no uvijek minimalističke i pročišćene, jer njegova je žena moćna i naglašava figuru lagano fluidnim krojevima…

  Foto: Goran Matijašec

  jelena aleksic
  Jelena Aleksić

  maligec 2
  Manuel Maligec

  etna maar 2
  Etna Maar / Andrijana Subotić Pjajčik