Username *
Password *
Remember Me

Kad bismo stilove slagali poput djelića karaktera, onda bi punk bio onaj zločesti dio nas koji uvijek nešto kopa, kojemu uvijek nešto smeta i koji se jednostavno ne zna pomiriti s trenutnom situacijom i okolinom, već stalno nešto prtlja oko svega. Da, jedan sasvim logičan bunt koji danas živi kroz rupe u odjeći, kroz potrgane teksture, šiljke, zakovice i starke. No, pošto je jezik mode prilagodljiv i uporan, punk mogu tumačiti i glamurozna imena kao što su Dolce&Gabbana, Givenchy, Balmain, Prabal Gurung, Rodarte, Moschino… Svi oni osmislili su novi punk u čast izložbe "Punk: Chaos To Couture" koja se 9. svibnja otvara u Metropolitan muzeju u New Yorku. Izložba je organizirana i od strane web shopa Moda Operandi, čiji su osnivači Lauren Santo Domingo i Aslaug Magnusdottir.

op-givenchy

Givenchy

Tu je naravno i Vivienne Westwood, kojoj je to drugo ime i omiljeni stil. - Još od svojih začetaka u sedamdesetima, punk ima izuzetan utjecaj na modu - priča kustos izložbe Andrew Bolton – on zastupa demokratska načela i uvijek se protiv nečega bori, te ga brojni dizajneri prisvajaju kako bi istaknuli mladenačku pobunjenost i agresivnu snagu odijevanja - . Na izložbi će posjetitelji moći vidjeti 100 ženskih i muških kreacija koji potječu iz sedamdesetih, ali i novije modele koji svjedoče o tome koliko se karakter stila modificirao i mijenjao kroz godine i desetljeća, te koliko je i u kojoj mjeri zadržao svoj originalan potpis.

Posebna pažnja posvećena je tehnikama izrade kao što su "do it yourself" koja je za punk vrlo svojstvena, te se povlači paralela s izradom kreacija visoke mode koje se također stvaraju po starom sistemu ručnoga rada. Izložba će biti prezentirana i kroz multimediju i glazbenu kulisu, što će uistinu za svakog posjetitelja biti fantastičan doživljaj. U sedam galerija obrađeni su i stilovi glazbenih legendi kao što su Blondie, The Ramones i Patti Smith, ali Malcolma McLarena i Sex Pistolsa.

op-balmainBalmain


thom2
Thom Browne

Imena čije će se kreacije naći na izložbi su: Miguel Adrover, Thom Browne, Christopher Bailey (Burberry), Hussein Chalayan, Francisco Costa (Calvin Klein), Christophe Decarnin (Balmain), Ann Demeulemeester, Dior, Domenico Dolce and Stefano Gabbana (Dolce and Gabbana), John Galliano, Nicolas Ghesquière (Balenciaga), Katharine Hamnett, Viktor Horsting and Rolf Snoeren (Viktor & Rolf), Christopher Kane, Rei Kawakubo (Comme des Garçons), Karl Lagerfeld (Chanel), Helmut Lang, Martin Margiela, Malcolm McLaren, Alexander McQueen, Franco Moschino and Rossella Jardini (Moschino), Kate and Laura Mulleavy (Rodarte), Miuccia Prada, Gareth Pugh, Zandra Rhodes, Hedi Slimane (Saint Laurent), Stephen Sprouse, Jun Takahashi (Undercover), Joseph Thimister, Riccardo Tisci (Givenchy), Gianni Versace, Junya Watanabe, Yohji Yamamoto i Vivienne Westwood.

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location