Username *
Password *
Remember Me

Sinoć je slavna manekenka Coco Rocha za Met Ball 2013, prigodom otvorenja izložbe “Punk: Chaos to Couture” u Costume Institute njujorškog muzeja Metropolitan Museum of Art, nosila kreaciju s potpisom modne kuće Ungaro. Autor duge haljine sa životinjskim motivima je kreativni direktor kuće Fausto Puglisi, ljubitelj animal printa i seksi glamura. Osmislio je kreaciju koja ističe figuru, no pokriva je u potpunosti. Donosimo vam skicu i fotografije kreacije – put koji svaka haljina mora proći kako bi dobila život i zabljesnula u punom sjaju.

cocosolo


Prvo je ideja: modna kuća Emanuela Ungara oduvijek je bila poznata po seksipilu koji se bazirao na jarkim uzorcima i bojama, po pravilu "pogledaj me i gledaj me". Modnu kuću koja je u osamdesetima bila jedna od najutjecajnijih danas kreativno vodi dizajner Fausto Puglisi, koji štuje sve njezine izvorne zakone, te je sretan zbog toga, jer osamdesete su ove sezone vrlo atraktivan i poželjan stil, ujedno vrlo primjenjiv i nosiv. Danas možemo pretjerati, ili ne, kako god nam odgovara, samo da ima dozu sklada. 

skica


Ovdje je haljina prezentirana kroz skicu koja otkriva naglasak na silueti, te ističe gornji dio haljine, dok je donji smireniji, uži, s visokim prorezom kako bi dobio na dinamici (no, prorez je u izvedbi skraćen, ide do pola bedara). Kreativna igra dešava se na ramenima i rukavima. Na crtežu aplikacije podsjećaju na čipku, dok su u zbilji to zlatni leptiri s kristalima, masivni i glamurozni. Na skici model ima raspuštenu kosu, no na kraju je Coco ponijela podignutu punđu sa šiškama, frizuru koja je lijepo naglasila famozne ukrase kojima je optočen njezin vrat.

Foto: image.net / Stephen Lovekin / FilmMagic 

motiv

 

cocofausto

Model Coco Rocha i autor kreacije koju nosi, kreativni direktor modne kuće Ungaro, Fausto Puglisi