Username *
Password *
Remember Me

Nakon diploma prestižnih institucija Central St. Martins i The Fashion Institute of Technology New York, britanke Tori Steinberg i Sophie Scrimgeour dvije su godine provele u Velikoj Jabuci, gdje su se oduševile i upoznale sa vintage svijetom, koji su prenijele u London. Sada se tamo nalazi njihov dućan Elvira Vintage koji je prije par dana otvorio i svoja virtualna vrata. 

1


U ponudi su razne prestižne marke, ali i dobro uščuvane ne-dizajnerske stvari za kojima danas lude brojne obožavateljice retro trendova, kojih je svakim danom sve više. Današnji svijet mode opsjednut je starim dobrim stilovima iz prošlog stoljeća, pa nije ni čudo da su Tori i Sophie napravile dobar posao. I kod nas su svoja vrata u posljednje vrijeme otvorili brojni second hand dućani, i, očito, ovo je tek početak. Živimo u vrijeme kad je kolekcija, dizajnera i njihovih linija uistinu mnogo, možda čak i previše, pa je logično da se sve te stvari, pa i od prije par godina, isplati nabavljati, ne samo radi nižih cijena, već i radi unikatnih primjeraka koji se u garderobi postavljaju na posebno mjesto.

2
U Elvira Vintage ponudi nalaze se i imena poput Paco Rabanne, Alaia, Yves Saint Laurent, Chanel i brojni drugi, a cijene se kreću između 50 i 500 funti. - Svaki je predmet prezentiran tako da naglašava mogućnost kombiniranja, što je i prednost vintage odjeće. Skupljamo odjeću iz cijelog svijeta, a do kraja godine planiramo lansirati i liniju nove odjeće, Roma Rivera, koja će biti inspirirana retro dizajnom. Radi se o komadima koji će biti nalik na neke stare komade odjeće koji više nisu nosivi, ili su pojednostavljenog dizajna, kako bi postali dnevni i prilagodljivi današnjem načinu života - .

Foto: Elvira Vintage

Video s otvorenja londonskog butika krajem prošle godine: