Username *
Password *
Remember Me

Tako obično počinju dobre modne priče: htjeli su napraviti nešto za sebe, jednostavno i malo drugačije, a preraslo je u kolekciju, pa i u modnu marku koja je u samo par mjeseci osvojila našu scenu. I tako su sada fotograf Jure Perišić i dizajner Silvio Ivkić zatrpani narudžbama. Od strane oba spola. - Izradom nakita počeli smo se baviti prije nešto više od pola godine, sasvim slučajno, tako da smo za sebe htjeli izraditi par komada nakita, drugačijeg od svega na što smo naišli. Htjeli smo maštoviti spoj naših zamisli pretočenih u neku vrstu pomaknutog minimalizma, jednostavnih i oštrih linija. U početku smo bili jako nesigurni u cijeli projekt, no velik interes za naš nakit potvrdio nam je da smo na pravom putu. Nakitu Coded Edge ulazak u svijet mode omogućio je brend Link Ogi&Zoran uvrstivši ga u svoju prošlosezonsku kolekciju za Fashion.hr. I tako je sve krenulo… Hobi se pretvorio u ozbiljan posao. Obojica nastojimo raditi sve i trudimo se biti uključeni u sve aktivnosti, bilo da se radi o samom dizajnu, snimanjima kampanja ili krajnjem plasiranju proizvoda i PR-u - .  


OP

- Od materijala za izradu nakita koristimo najviše pleksiglas koji spajamo u željene oblike i ukrašavamo ih zakovicama ili lancima. Za izradu torbi koristili smo neopren, crnu eko kožu, te crno-bijelu eko kožu s motivima. Što se tiče materijala, ovo je vjerojatno posljednja sezona da radimo s pleksiglasom, jer kroz buduće kolekcije planiramo istraživati neke nove materijale. Proces izrade uvijek ovisi o kojem se komadu radi. Ako radimo kolekciju uvijek krećemo od ideje i koncepta pa iz toga stvaramo dizajn, a ako se radi o nekom custom-made nakitu, više pažnje posvetimo željama i zamislima klijenata prilagođavajući ih okvirima naše kreativnosti - .


crvena cr

- Coded edge nakit nose osobe koje se ne boje biti malo drugačije, koje imaju drugačiji ukus za jednostavniji, a efektni nakit. Dosta se razlikujemo od ostalih pa nam je to ponekad mana, ali i vrlina. Naš nakit nose i dečki koji se ne boje izaći iz svoje comfort zone i na sebe staviti veliku geometrijsku ogrlicu. Nakit se može nabaviti preko naše FB stranice, odnedavno u “CHKMT designer shop'' na Hvaru i od ljeta u "GETGETGET" u Splitu, a ove jeseni bit ćemo prisutni i u nekim zagrebačkim concept dućanima - .

d-jure cr
Jure Perišić (gore) i Silvio Ivkić zaslužni su za novi statement nakit na našoj sceni
d-silvio cr

12345barbara cr
I blogerica Barbara Repe nosi Coded Edge

bijela
bijela2 cr
bijela3 cr
bijelacrna crblackblazecrnacrna3crni5
crni6 cr
crni8 cr