Username *
Password *
Remember Me

PRAVILO: Kozmetička kuća Avon svake godine donira sredstva za borbu protiv nasilja u obitelji, prikupljena prodajom posebnih proizvoda sa simbolom beskonačnosti.

OVE GODINE: U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja u obitelji, tvrtka Avon Hrvatska donirala je 50.000 kuna Udruzi Brod, nevladinoj udruzi čiji je cilj promoviranje i zaštita prava žena i djece, pružanje utočišta žrtvama obiteljskog nasilja u sigurnoj kući te psihološka pomoć i redovan rad s njima. Donirana sredstva prikupljena su kataloškom prodajom posebnih proizvoda sa znakom beskonačnosti u sklopu Avonove akcije Progovori protiv nasilja u obitelji (Speak Out Against Domestic Violence) čije je zaštitno lice glumica Resse Witherspoon, Avonova globalna ambasadorica te počasna predsjednica Avonove Zaklade za žene.
Zbog prepoznatljivosti njihovih zalaganja u osnaživanju javnog mijenja o diskriminirajućem i neravnopravnom položaju žena, smanjenju nasilja prema ženama i djeci te zakonskom kažnjavanju nasilnika i pružanju pomoći žrtvama nasilja, Avon je ovogodišnju donaciju namijenio Udruzi Brod koja će sredstva uložiti u program Savjetovalište i sklonište za ženu i djecu žrtve obiteljskog nasilja.
- U trenucima kad Hrvatska proživljava tešku ekonomsku situaciju, žene i djeca žrtve obiteljskog nasilja kao marginalizirana skupina često ostaju zaboravljeni. Iskreno i toplo se zahvaljujemo Avonu, a ovaj financijski doprinos ujedno je i dokaz da je kompanija prepoznala veliki društveni problem te pokazala nesebičan interes da pomogne djeci i ženama žrtvama obiteljskog nasilja te napravi korak više prema zdravom društvu - rekla je Gordana Matanović, predsjednica Udruge Brod.
- Ponosni smo na suradnju s Udrugom Brod kojom još jednom pridonosimo borbi protiv nasilja nad ženama. Činjenica da sredstva sakupljena prodajom posebnih Avonovih proizvoda uistinu odlaze onima kojima je to najpotrebnije dodatna je motivacija za nas i sve koji su nam se pridružili u ovom plemenitom cilju - istaknula je Lucija Josipović iz Avona.
Tvrtka Avon Hrvatska posebne je proizvode sa simbolom beskonačnosti u katalošku prodaju uvela 2008. godine, a ove je godine, kao nastavak akcije Progovori protiv nasilja u obitelji, predstavljena i nova plava narukvica podrške protiv obiteljskog nasilja. Prikupljanje sredstava i zalaganje za dobrobit žena time se nastavljaju, a Avonovi proizvodi sa znakom beskonačnosti i dalje su dostupni u redovnoj kataloškoj prodaji.
 Avonova Zaklada za žene osnovana je 1955. godine s ciljem poboljšanja i spašavanja života žena te je najveći svjetski projekt društvene odgovornosti tvrtke posvećen dobrobiti žena. Avonov filantropski rad proširio se globalno te je tijekom 2010. godine prikupio više od 800 milijuna američkih dolara, dok je prodajom Avonovih posebno dizajniranih proizvoda sa simbolom beskonačnosti u 50 zemalja diljem svijeta od 2008. godine prikupljeno više od 30 milijuna dolara. Također, kompanija je ove godine, u povodu 125. godišnjice osnutka, predstavila i Avonov globalni fond Believe (Avon Global Believe Fund) kojim se nastavlja misija kompanije na području borbe protiv nasilja nad ženama.

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location