Username *
Password *
Remember Me

Slavni fotograf David LaChapelle, poznat po modnim i celebrity suradnjama, ovoga se puta posvetio nešto ozbiljnijem pitanju okoliša: njegova nova izložba Land Scape, koja se ovih dana održava u New Yorku, predstavlja glorificiranje simbola propadanja i ekološkog onečišćenja, kao što su benzinske stanice, limenke, razni otpad i rafinerije nafte. David je fotografijama dao svoj pečat, u smislu jarkih boja i intenzivnog kontrasta, tako da ti oblici sada imaju privlačan i gotovo glamurozan izgled.

david-lachapelle-land-scape-designboom-01

Za potrebe izrade fotografija izgrađene su makete rafinerije i benzinske stanice, na način da izgledaju atraktivno, čime on naglašava našu ovisnost o proizvodima i nusproizvodima koji imaju predznak – ekološki neprihvatljivih. Izleti utjecajnih fotografa u nešto ozbiljnije teme uvijek su i više nego dobrodošli, a naročito ako je riječ o ekologiji. Njihov glas daleko se čuje, odnosno vidi. Izložba Land Scape otvorena je u galeriji Paul Kasmin u New Yorku do 2. ožujka.

david-lachapelle-land-scape-designboom-02adavid-lachapelle-land-scape-designboom-03david-lachapelle-land-scape-designboom-04david-lachapelle-land-scape-designboom-05david-lachapelle-land-scape-designboom-06david-lachapelle-land-scape-designboom-07