Frontiers / Matija Vuica

  Kako bi to izgledalo kad bi se etno motivi iz različitih dijelova svijeta susreli na jednoj haljini? Matija Vuica postavlja si upravo to pitanje. Očekivano, jer upravo je Matija jedna od onih koja na našoj modnoj sceni neprestano istražuje etno izričaj, pa je osmislila kolekciju Frontiers, nudeći vlastito rješenje ove zanimljive stilske i nadasve atraktivne situacije. Etno tema uvijek je zahvalna, naročito za nekog tko voli ukrase, zlatne detalje i drapiranje. A tko je odglumio divu koja ne priznaje etno granice? Slavna glumica Zrinka Cvitešić.

   

  Matija Vuica 2 cr

   

  - Ljudski duh ne poznaje ni vrijeme ni prostor - razmišlja Matija o novoj kolekciji Frontiers - pa ako mu se prepustite, on može lutati kroz povijest da bi stvorio sadašnjost ili predviđao maštao budućnost. Nema granica. Prepuštajući mu se, tražila sam iskru koja će večernju haljinu holivudske dive oplemeniti nekim novim, začudnim detaljima. Kroz pitanja gdje su granice modnog izričaja, ocrtava li moda povijesni trenutak, zašto uvijek crpimo iz povijesti kako bismo oplemenili sadašnjost.... stvarala sam ovu kolekciju kao putovanje od holivudskog glamura, preko bogate etno priče hrvatske Posavine, pa sve do dalekog Afganistana brišući granice kao na filmu - .

   

  Matija Vuica 1

   

  - Starinski etno detalji, stari preko 100 godina u kombinaciji s modernim čipkama i svilama daju sliku neke nove filmske princeze koju u kampanji dočarava predivna glumica Zrinka Cvitešić. Kombinirajući različite čipke u svoj vlastiti dizajn, nastale su haljine koje pričaju o ženi koja vječno traži put za posebnošću, začudnošću, ljepotom. A što je ženska ljepota? Ona iscrtana kistom umjetnika, ona upakirana u prekrasnu haljinu ili ona što se krije ispod burke afganistanske žene? Ljepota nema granica... - .

  Novu kolekciju Matija Vuica će predstaviti ovaj petak, u sklopu Cro A portera koji se ovoga puta održava u zagrebačkom studiu Jadran filma.

   
  Kreativno vodstvo: Viktor Drago
  Foto: Jelena Balić
  Make-up: Ana Rajić
  Frizura: Salon Ruža Institut Kerastase

   

   

  Matija Vuica 3