Username *
Password *
Remember Me

Njujorške su se piste nagledale haljina, uglavnom večernjih, famoznih, blještavih. A onda je došao Marc i pljusnuo grunge. Ravnoteža je uspostavljena, svemir je zadovoljan.

Marc Jacobs
'Izumitelj' grungea i obožavatelj pilgrim cipela & velikih šešira radi baš ono što želi. Grunge je Marc na pistu poslao davne 1993. godine i često mu se vraća, kao da mu je taj bunt u krvi. Pa vjerojatno i je. Marc voli kršiti fine manire koje nam moda ponekad nalaže, pa nakon 'ice-cream', mile i dobre kolekcije za LV čudesno je vidjeti što on o tome zapravo misli i što on zapravo želi stvarati. Retro šeširi i još više retro pilgrim cipele kao i natrpani višeslojni vuneno – baršunasti krojevi Marcov su način da nam poruči – hajde poigrajte se modom, ona ima divnu masu artističkog potencijala i jedan svoj umjetnički život koji je dublji, postojaniji i – dostupan.
Ekscentričan, rekli bismo na prvu, no na drugu očito je da su Marcove 'egzibicije' uistinu inspirativne.

Foto: Guliver Getty images / Rex features

marc jacobs fall2012 1 marc jacobs fall2012 2
marc jacobs fall2012 3 marc jacobs fall2012 4
 marc jacobs fall2012 5  marc jacobs fall2012 22
 marc jacobs fall2012 23  marc jacobs fall2012 17
 marc jacobs fall2012 16  marc jacobs fall2012 14
 marc jacobs fall2012 15  marc jacobs fall2012 13
 marc jacobs fall2012 11  marc jacobs fall2012 10

Vera Wang

Američka kraljica vjenčanica itekako ima puno toga za ponuditi kad je riječ o pret-a-porteru. Suptilne tkanine & transparentni slojevi i u snažnoj crvenoj izgledaju nježno kad dolaze od Vere. Kaputi, lepršave hlače i tunike u nijansama bež, sive, plavičaste i crne, s izrađenim detaljima koji izgledaju kao da su procvjetali, imaju istu poruku kao i njezine vjenčanice – romantika je u svima nama. Koja zahtijeva čipku delikatnu poput paukove mreže.

Diane
von Furstenberg
Zavođenje. Jedina riječ koju je Diane upotrijebila kad su je pitali za inspiraciju. I zaista, uske haljine koje ističu obline i meke tkanine pod kojima se lako ocrtava i donje rublje. Dakako, i paleta boja je bila zavodljiva. Za naše oči, a svakako i za pune džepove njezinih klijentica koje znaju što od nje mogu očekivati. Haljine su jedan od najvećih ženskih seksi aduta i to uvijek i u svakoj prilici, ako pitate DVF.


Badgley Mischka
TO se zove glamour. Zlato, zlaćano i najzlatnije, duge uske haljine, retro elegancija, saten i sjaj. Jaknice od krzna s rubom od kristala. Uf, što je to fancy. Svaka dama će to imati, a svaka cura o tome sanjati. Modni je dvojac stvorio kolekciju kakva se od njih i očekuje. No, ima tu i osamdesetih, jer, što je glamurozna kolekcija bez 'eighties look-a'...


Jenny Packham
Famme Fatale iz četrdesetih. Još jedna zavodljiva kolekcija. Haljine sjajne i sjajnije, ženstvene, napirlitane i vrlo fancy. Ideja o skorašnjoj dodjeli Oscara ziher je sinula svima u publici. Iako je tu bilo i ponekih casual kreacija za primjerice celebrity brunch, kolekcija se sastoji od modela za cijelu paletu svečanih prigoda, pa, cure, ako trebate koju ideju evo ih… Tu je sve: svila, saten, mekoća, nježne nijanse… I seksi look!


J. Crew
Damica koja nosi karirano, košulje, odijela i pidžama – look hlače. Boje, ali smirene, nježne, pastelne vestice i dodaci. Vrlo elegantno i meko, vrlo nosivo i lijepo. Kolekcija za svaku urbanu curku koja voli potrošiti malo više. A muška kolekcija – jednako atraktivno i nosivo, urbani i moderni casual u bojama, s maramom oko vrata. Vrlo lijepo.


Betsey Johnson
Šareno i šarenije, boje vrište, a suknje su kratke. Betsey vam dođe nešto kao hrvatski Elfsi. Na zidu joj piše Betseymania, a ispred njega vesele cure skakuću hodajući u šarenim opravicama sjajnima poput proljetnog jutra. Nema veze što se radi o zimskoj kolekciji. Betsey curke uvijek su vesele i jako mlade, barem u duši, ako ne i doslovno. A od retro stilova, dotaknula je malo sedamdesete, malo šezdesete, malo osamdesete... Mix & match!