Username *
Password *
Remember Me

GDJE? Osim u prostoru Westgate Shopping City-a, prezentacije kolekcija ljubitelji mode vidjet će i u Kući za ljude i umjetnost Lauba, nedavno otvorenoj galeriji na Črnomercu koja u stalnom postavu ima radove naših suvremenih umjetnika.

KADA? Od 21. do 24. ožujka

ZAŠTO? Da bi otkrili koja je spona između mode i umjetnosti, gdje jedna počinje a druga završava i obrnuto, da se pozabavimo paradigmom o nosivoj modnoj umjetnosti i njezinim pravilima i oblicima. Da li kreacija u galeriji automatski postaje izložbeni primjerak vrijedan gledanja? Ili to postaje tek kad zadovolji neke druge uvjete? Da li modna umjetnost mora biti nenosiva? Ili ona nastaje ljudskim pokretom odnosno gibanjem teksture tkanine i ljeskanjem površine materijala koji na zid baca čudesne sjene… čime odjevni predmet dobiva "život"...

TKO?
Što nam ove sezone pripremaju domaći modni dizajneri, kamo ih je odvela njihova inspiracija, gdje je granica njihovih modnih istraživanja i koje su barijere spremni ovoga puta rušiti, samo su neke od teza koje će poznata imena - LukA, Anamarija Asanović, MAK by TEO Perić, Arileo, ELFS, Madame Demode, Andreja Bistričić, Etna Maar, XD Xenia Design, Tomislav Bahorić, Matija Vuica, Boris Pavlin, Linea Exclusive, Hippy Garden, Zigman, Jasmina Arnautović, Borna Rajić, Monika Sablić, Zoran Aragović, Sonja Lamut, Jelena Aleksić ... - otkriti u ovogodišnjem modnom duelu devetnaestoga po redu Cro A Portera.

KAMPANJA 19. Cro A Porter duality
Fotografija/ post produkcija: Marko Grubišić
Kreativno vodstvo: Viktor Drago
Šminka: Saša Joković
Frizura: Ruža institut                          
Model: Tatjana Šarić –TaliaModel/Colors