Username *
Password *
Remember Me

Tehnologijama u materijalima bave se i u Adidasu - najnovija kolekcija sadrži titan i aluminijske rashlađujuće 3D točke koje pružaju osjećaj hlađenja, radi čega se u pravilu poboljšavaju rezultati sportaša u toplim vremenskim uvjetima jer im se snižava tjelesna temperatura.

 

matea adidasMatea Matošević

 

- Odjeća i obuća iz Climachill linije vrlo je udobna i pruža mi osjećaj trenutačnog “hlađenja“ - otkriva Adidasova ambasadorica i državna prvakinja na srednje i duge pruge Matea Matošević - pomoću kojeg održavam optimalnu tjelesnu temperaturu dok trčim, neovisno o vremenskim uvjetima. Ova linija idealna je za tople ljetne dane koji su pred nama - .

Na globalnoj razini, novu Climachill liniju predstavio je slavni nogometaš David Beckham: - igranje i  treniranje u ekstremnim uvjetima zahtjevno je i mentalno i fizički. Igrao sam i u hladnim uvjetima sjevera Engleske i u vrućoj klimi u SAD-u i znam da vrijeme doista utječe na sportske rezultate. Tehnologija korištena u liniji Climachill doista će pomoći sportašima da se usredotoče na igru kako bi dali što bolje rezultate čak i po najnepovoljnijem vremenu - .

 

David Beckham crDavid Beckham


Svjesni  koliko je kontrola tjelesne temperatura važna za rezultate sportaša, Adidas je odlučio prvi put kod proizvodnje koristiti metode isparavanja i provođenja vlage. Aluminijske rashlađujuće točke strateški su postavljene uz najtoplije dijelove tijela, te pri dodiru rashlađuju kožu. Uz aluminijske točke tu je i plosnato predivo SubZero s titanom koje je utkano u svaki komad odjeće Climachill.

Linija je prošla stroga testiranja u najmodernijim klimatskim komorama u kojima temperature dostižu i 50° C. Pomoću “vruće ploče“ od 35 stupnjeva koja je simulirala bitne funkcije ljudske kože, Adidas je testirao mnoge materijale kako bi izabrao najbolju tkaninu za liniju Climachill. Uz ove performanse dolazi i ništa manje atraktivan dizajn - linija nudi odjeću i obuću za žene i muškarce, a između raznolikih boja i oblika, pri čemu se ističu majice s kratkim rukavima i bez rukava te kratke hlačice, svatko može pronaći idealnu kombinaciju za sebe.

 

Climachill M-D85673 crClimachill W-D89383 cr