Username *
Password *
Remember Me

Amerikanci rade bazu, a Londončani nadogradnju. Ovi prvi svaraju jednostavnost, a ovi drugi igru. Prvi se drže pravila, a drugi ih krše. Tako bi se otprilike moglo opisati stanje na pistama Londona i New Yorka. U New Yorku je fino, u Londonu je buntovno. I dobro da je ovaj prvi – prvi, jer kasnije ide nadogradnja.

To ne znači da NYFW manje vrijedi. To samo znači da je tržište drugačije i da su dizajneri prepoznali njegove potrebe i u tome uspjeli. Ali da se Evropa i SAD uvelike razlikuju u modnom dizajnu i afinitetima, jasno je i običnom laiku.

Tamo je čipka samo (lijepa) čipka, a tu je neiscrpni izvor inspiracije.

Nježna pletenina u nijansama sive i eterične ružičaste u kombinaciji s čipkom i tilom nosi ime – Bora Aksu. Dizajner se poigrao i army elementima no smjestio ih je u romantičnu atmosferu i haljine su se raznježile.

Rossella Jardini, kreativna direktorica Moschina, također je prigrlila neke nijanse: no mnogo snažnije i konkretnije. Kolekcija je funny; ironija i humor oduvijek su bili potpis te talijanske modne kuće. Tema ove kolekcije je make-up, krojevi nose uzorak ruževa i pudrijera, a s haljina nas zavode našminkane oči. Koloristički boom na retro krojevima, plus krzno oko vrata i mašna u natapiranoj kosi...  Plus kitten heel u bojama bombona!
 

house of holland fall2012 44 house of holland fall2012 90
moschino cheap chic fall2012 33 simone rocha fall2012 1


Kod Simone Rocha druga priča: bijela i crna imaju život u obliku čudesnih tekstura. Sve se dešava na otvorenom, materijali iskaču iz okvira i imaju glavnu ulogu. Transparentne tkanine igraju se skrivača kad su zajedno. Malo je vidiš, malo ne...

Kolekciju je, vrlo nosivu i fluidnu, pokazala i Daniella Issa Helayel, čije haljine voli nositi i Kate Middleton odnosno Duchess of Cambridge. Ok, ovu prozirnu neće nositi na red carpet, no dugačku hippy kreaciju bi mogla na neki brunch.

Danska dizajnerica Louise Amstrup predlaže čistu i jasnu siluetu, s naglaskom na print i grafizam. Pruge u raznim nijansama plave, zlatne i crne nadograđene su kragnicama sa zlatnim detaljima. Čini se da su si ovratnici priuštili poštenu slavu: mali komadi koji predstavljaju dress code i fini look postali tu totalni hit.

Koloristički boom desio se na pisti Henryja Hollanda, za House of Holland. Poznati londonski dizajner obožava osamdesete. U njegovu umu svijet je u bojama koje se fantastično slažu i uvijek su zajedno. Rasplesali su se i volani – koji će biti hit već ovo proljeće! No, čini se da ćemo im se veseliti i sljedeće jeseni...

Foto: Guliver / Getty images / Rex Features

bora aksu fall2012 house of holland fall2012 4house of holland fall2012 9issa fall2012 1

issa fall2012 2 simone rocha fall2012

louise amstrup ss2012 5louise amstrup ss2012 7louise amstrup ss2012 15louise amstrup ss2012 16louise amstrup ss2012 19louise amstrup ss2012 20louise amstrup ss2012 23moschino cheap chic fall2012 1moschino cheap chic fall2012 2moschino cheap chic fall2012 3

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location