Username *
Password *
Remember Me

23. svibnja u 20 sati, u galeriji 4SOBE u Ilici 113 u Zagrebu, akademska slikarica i likovni pedagog Mihaela Olujić izložbom Roza javnosti predstavlja svoje najnovije radove.

 

roza 4 sobe

 

Umjetnica je diplomirala slikarstvo na Academie Royale des Beaux-Arts de la ville u Bruxellesu u Belgiji te je do 2006. živjela i stvarala na relaciji Zagreb – Milano. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, a ovoga puta javnosti predstavlja svoje najnovije radove koji se sastoje od slika, skulptura te intervencija u prostoru kreativnog laboratorija 4SOBE.

 

roza 4 sobe 2

 

Naziv Roza umjetnici je došao spontano i prirodno jer je nit koja povezuje radove koje predstavlja. Osim boje, roza je za umjetnicu puno više, ona je osjećaj jer evocira i asocira na vrlo osobna iskustva. Roza stoga predstavlja miris, zvuk, ugodu, opuštenost, lakoću življenja, mir. Puderast osjećaj sigurnosti i ušuškanosti: - ...mislim na onu rozu boje šafrana, unutrašnjost, mekoća... zapravo jedna gotovo nevidljiva boja, blaga ali koja se širi nenametljivo puderasto ....nježna. mood je bitan koji ona predočuje... obuzetost blagim osmjehom... - . 

Nakon samog otvorenja, izložbu je moguće pogledati  sve do 6. lipnja, svakim danom osim nedjelje, za radnog vremena 4SOBE.