Username *
Password *
Remember Me

23. svibnja u 20 sati, u galeriji 4SOBE u Ilici 113 u Zagrebu, akademska slikarica i likovni pedagog Mihaela Olujić izložbom Roza javnosti predstavlja svoje najnovije radove.

 

roza 4 sobe

 

Umjetnica je diplomirala slikarstvo na Academie Royale des Beaux-Arts de la ville u Bruxellesu u Belgiji te je do 2006. živjela i stvarala na relaciji Zagreb – Milano. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu, a ovoga puta javnosti predstavlja svoje najnovije radove koji se sastoje od slika, skulptura te intervencija u prostoru kreativnog laboratorija 4SOBE.

 

roza 4 sobe 2

 

Naziv Roza umjetnici je došao spontano i prirodno jer je nit koja povezuje radove koje predstavlja. Osim boje, roza je za umjetnicu puno više, ona je osjećaj jer evocira i asocira na vrlo osobna iskustva. Roza stoga predstavlja miris, zvuk, ugodu, opuštenost, lakoću življenja, mir. Puderast osjećaj sigurnosti i ušuškanosti: - ...mislim na onu rozu boje šafrana, unutrašnjost, mekoća... zapravo jedna gotovo nevidljiva boja, blaga ali koja se širi nenametljivo puderasto ....nježna. mood je bitan koji ona predočuje... obuzetost blagim osmjehom... - . 

Nakon samog otvorenja, izložbu je moguće pogledati  sve do 6. lipnja, svakim danom osim nedjelje, za radnog vremena 4SOBE.

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location