Username *
Password *
Remember Me

U utorak, 3. lipnja u 19 sati u Galeriji Karas u Zagrebu, Praška 4, otvoriti će se izložba „ART ECO“, žirirana, tematska izložba članova ULUPUH-a. Autor koncepcije je Davor Klarić a kustosica i selektorica Ana Lendvaj. Organizator izložbe je ULUPUH.

 

StudioI GLE
Studio I-GLE


Ekološka dimenzija svakog umjetničkog medija danas je pitanje kulturne higijene civilizacije koju i dalje želimo nazivati naprednom. Stoga je ULUPUH, na prijedlog Sekcije za oblikovanje odijevanja, usvojio kao svoj dugoročni projekt ciklus bijenalnih izložbi s ekološkom temom, uz sudjelovanje svih ULUPUH-ovih sekcija. Naziv izložbe Art Eco namjerno asocira i korespondira s Art Deco pravcem čiju dekorativnost u oblikovanju (vodeću u mnogim ULUPUH-ovim sekcijama) "zaodijeva" ekološkim pristupom. Odabrani radovi pripadaju različitim umjetničkim žanrovima, od modnog dizajna do nakita, skulpture ili fotografije.  Autori su na temu odgovorili neposredno ili s njom interferirali na razne drugačije načine - u izvedbi djela, izborom materijala, komparacijom eko i anti-eko situacija, tema, materijala...

 

GrgicHrvoje- eco almost
Hrvoje Grgić

 „Zanimalo nas je kako primijenjeni umjetnik funkcionira u eko-zoni, u njezinim zabranama i ograničenjima ugrađenima u samu definiciju ekologije. I kakvu si umjetničku slobodu mogu dozvoliti primijenjeni umjetnici odrasli u svijetu koji svjedoči ekološkim turbulencijama proizvedenim čovjekovim uvjerenjem da se njegove greške u odnosu na prirodu neće osjetiti još generacijama, a osjetile su se – odmah!?“ (Ana Lendvaj, iz predgovora izložbi)

DonassyBranka
Branka Donassy


 Izlažu: Ivana Bakal, Rea Boschi Razić, Gordana Čep, Igor Dobranić, Branka Donassy, Smiljka Franjić, Igor Galaš, Hrvoje Grgić, Ruža Hodak, Nataša Jeletić, Oliver Jularić, Karaka design (Vesna Karuza i Senija Radić), Ada Kezić, Davor Klarić, Vesna Kolobarić, Sabina Kolonić, Melita Kraus, Eta Linčir, Alan Matuka, Petra Podnarčuk, Katarina Radošević Galić, Ranka Radović, Studio I-GLE (Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović), Renata Svetić, Sanja Šebalj, Davor Šuk, Irena Vodišek Babaja, Lyra Zajmi, Marijana Županić Benić.
 
Izložba će se moći pogledati do 15. lipnja, u radno vrijeme Galerije Karas: od utorka do petka od 11 do 19 sati, subotom i nedjeljom od 10 do 14 sati, dok je ponedjeljkom i praznikom galerija zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.
 
Realizaciju izložbe omogućili su Ministarstvo kulture RH i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba.

 

HodakRuza

Ruža Hodak

 

KezicAda

Ada Kezić

 

LincirEta2

Eta Linčir

 

RadosevicKatarina

Katarina Radošević

 

SebaljSanja cr

Sanja Šebalj

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location