Username *
Password *
Remember Me

Izraelska dizajnerica Noa Raviv integrirala je elemente izrađene 3D printerom u novu kolekciju: - dok sam radila na ovom softveru bila sam oduševljena kako linije koje se križaju mogu stvoriti vizualni 3D dojam. Odlučila sam to prenijeti na odjeću, koja je sada također dobila te efekte i optičke raster iluzije - otkrila je Noa Raviv o kolekciji Hard Copy.

Hard-Copy-fashion-collection-by-Noa-Raviv 24

Kolekcija je napravljena od svile i organdija koji svojom krutom formom tvori raskošne nabore pojačane 3D printanim detaljima, izrađenima od rebrastih slojeva polimera. Naglašen je i kontrast transparentnih i punih ploha, razigran volumenom i raskošnim volanima na strateškim mjestima. Noa se pozabavila i povijesnim kostimima: - siluete su inspirirane grčkim i rimskim mramornim skulpturama, a moj su rezultat asimetrične forme - otkrila je autorica. - Ni materijali nisu slučajni, izabrala sam svilu i organdij jer su kvalitetni i odlični za forme koje sam željela, nježni su, transparentni i podatni - . 3D print sve više uzima maha na brojnim područjima, pa tako i u modi, a Noa je jedna od onih koju zanima kako ga uklopiti u večernje kolekcije, s naglaskom na futurizam. Zato je tu narančasta, kao moderan detalj koji razbija crnu i bijelu.

Foto: Ron Kedmi

Hard-Copy-by-Noa-Raviv 4Hard-Copy-by-Noa-Raviv 7Hard-Copy-by-Noa-Raviv 8Hard-Copy-by-Noa-Raviv  21Hard-Copy-fashion-collection-by-Noa-Raviv 10Hard-Copy-fashion-collection-by-Noa-Raviv 11Hard-Copy-fashion-collection-by-Noa-Raviv 12Hard-Copy-fashion-collection-by-Noa-Raviv 24Hard Copy by Noa Raviv 1Hard Copy by Noa Raviv 2Hard Copy by Noa Raviv 3Hard Copy by Noa Raviv 15Hard Copy by Noa Raviv 20Hard Copy by Noa Raviv 22Hard Copy by Noa Raviv 23