Username *
Password *
Remember Me

Interesantan i eko dizajn stiže iz Švedske: dizajnerska kompanija Tomorrow Machine napravila je suđe od celuloze na koju se ne primaju ostaci hrane. Površina imitira teksturu lotusovog cvijeta, te odbija komadiće hrane i prljavštine, što znači da svi ostaci nakon korištenja jednostavno padnu u smeće. U principu nije potrebno ni staviti ih pod vodu, pošto se ne hvata niti točkica… 

self-washing-dishes-624x468

Tomorrow Machine, tvrtka stacionirana u Švedskoj i Francuskoj, ovaj je projekt osmislila u suradnji s istraživačkom kompanijom Innventia, kako bi stvorili posuđe na bazi celuloze koje će uvijek biti – čisto. Izvor celuloze koju koriste pri izradi našli su u švedskim šumama. Njihov je izum lagan, no snažan, a opet teško ga je razbiti. Tvrdoća se mjeri s onom keramike, čak je izdržljiviji od ijednog materijala kojeg koristimo svakodnevno u kuhinji. Tu je i tehnologija koju je razvio KTH Royal Institute of Technology u Stockholmu: inovativni gornji sloj sastoji se od posebnih voskova koji su dodatnim procesima postali imuni na svu prljavštinu.

self-washing-dishes1-661x468

Eko proizvod rade od materijala koji dolazi iz obnovljivih izvora, švedskih šuma, a priča se nastavlja kroz činjenicu da se ovo posuđe ne pere, što znači nema trošenja vode niti onečišćenja kemijskim formulama. Odličan projekt, nadamo se da će zaživjeti u brojnim domovima!

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location

Ova web stranica koristi (cookies) kolačiće za spremanje podataka o posjeti. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu pristajete na uporabu kolačića.