Username *
Password *
Remember Me

Naši su dizajneri doktorirali japanski dizajn: sinoć je u Muzeja automobila Ferdinand Budicki održana prva večer ovosezonskog Cro A Portera uster starih fancy vozila u kojima se vozikala nekadašnja creme de la creme lokalnog društva, a danas oko tih dobro očuvanih limenih ljubimaca šeću modeli s vizijama naših autora pod mega utjecajem Japana i njegove savršene estetike. Predstavili su se naši znalci: XD Xsenia Design, Vedrana Mustela, Etna Maar, Mario Vijačkić, Even East i Spirit by Tomislav Bahorić.

even east 5
Even East

Vedran Sardelić a.k.a. Even East izravnao je račune s japanskom estetikom i osmislio čudesan svijet spojen sa stripovski moćnim junakinjama koje balansiraju na platformama i donose novu viziju. Negdje između kazališnog kostima i pret-a-portera snašao se njegov dizajn, no kad se sve raščlani, očito su to komadi koje možemo nositi na štikle ili starke. Vedran kombinira siluetu pedesetih i četrdesetih i kreira za damice istančanog modnog ukusa. Eklektičnost donosi kroz slojevite kombinacije boja i motiva modnih magazina.

xenia design 4

Ksenija Vrbanić a.k.a. XD predstavlja ljubav za crnim i transparentnim, igra se punim i otvorenim plohama, naglašava siluetu i mijenja je raznim perforacijama. Svoj je kreativni svijet omekšala pastelno plavom, uz dozu mekog pamuka, čime njezina nova sezona dobiva na ženstvenosti i senzualnosti. Ksenija je jedna od naših autorica koja u svijetu ima odlične suradnje, concept dućani naručuju njezinu svaku kolekciju, pa je ovo ujedno lekcija o tome kako naći svoj stil i opstati u svijetu mode!

etna maar 2

Andrijana Subotić Pjajčik a.k.a. Etna Maar nastavlja svoje pleteno putovanje i donosi meku jesensku priču o fluidnim haljinama, kaputima i hlačama. Njezino je modno pravilo i udobnost, pa Andrijana uvijek pripazi da svari budu podatne, izbor tkanine uvijek je detaljno promišljen, ona stvara za žene koje žele vrhunski praktičan i udoban pret-a-porter, u sivim i crnim tonovima, no opet su neki detalji posebni. Na primjer prednjica i zadnjica od različitih tekstura daju kolekciji dinamiku, te se dotiču jednostavne modne formule koja izaziva onaj toliko željeni wow efekt.

vedrana mastela 6

Vedrana Mastela, novija na sceni, prepoznatljiva je postala po intervencijama u tekstilu, njezine su rupe i rupice već prihvaćene, a sada je njima pribrojila i transparentne jednostavne plohe. Siva i crna pod utjecajem su sportskog stila, ona predlaže velike prozirne haljine, topove i šavove u bojama,  kojima naglašava geometričnost krojeva.

spirit by TB 2

Tomislav Bahorić a.k.a. Spirit by T.B. donosi mušku kolekciju pod utjecajem unisex krojeva, jakne su i muške i ženske, haljine glume tunike za oba spola. I odlično im pristaju! Crna je njegov medij, no tu i tamo monotoniju plohe razbija urbani metalni nakit. Njegove jakne nose i dečki i cure, hlače su šire, veste također. Vuna je opuštena i sputana tregerima, vidljiv je lagani utjecaj punka koji se da nositi na dnevnoj bazi. Još jedna odlična kolekcija sina naše legendarne autorice Loredane Bahorić! Uspjeh majke i sina potvrdila je i nedavna narudžba za concept dućan u Dubaiu.

mario vijackic 4

Mario Vijačkić koristi renesansne poveze na glavi i kombinira ih sa sportskim stilom, trake su njegov omiljeni detalj. Nalaze se na prozirnim haljinama, čarapama, hlačama. Radi se o slojevitom stilu nježnih tonova, tu je najviše bijele i crne, dok dinamiku daju žuta i tamno plava. Sklad je obavezan: njegove kreacije djeluju matematički točno!

radovi u tijeku cap i ca

Cro-A-Porter danas se seli na zagrebački aerodrom Pleso, gdje od jutra traju pripreme za sljedeće tri večeri modnih revija naših poznatih dizajnera.