Username *
Password *
Remember Me

Možda radi neobično toplog vremena, a možda i radi činjenice da sezone više nisu strogo definirane, već nekako po svojem manevriraju modnim prostorom, transparentne vizure sinoć su se uspješno nametnule kao glavne: jesenski Fashion.hr na Zagrebačkom Velesajmu donio nam je zanimljiva rješenja kojima se nazire silueta.

open fhr 4 dan
Ivica Skoko (haljina lijevo), Morana Krklec (gore u sredini), Ana Bogdan (gore desno), Zoran Aragović @ Bite my style (dolje desno)

Negdje je seksi, kao kod Ivice Skoke, negdje je s motivom kosturske glave, kao kod Aragovića, koji je ovoga puta zaobišao boje u velikom luku i napravio pa i par stilskih koraka naprijed u svom izričaju (očito mu crno-bijeli medij pristaje!), a negdje je ta transparencija delikatna jer Morana Krklec koristi je kao suprotnost krutim hlačama i majicama...

MORANA KRKLEC 6
Morana Krklec


S druge strane, tu je mlada nada Ana Bogdan koja nudi perforacije naročito u gornjem dijelu figure i time naglašava nježnost kolekcije. Njezine su boje bež i smeđe (tu je odlična smeđa jakna s ljuskicama  od umjetne kože), dok kod prije navedenih autora vlada crna. Skokina je na primjer kolekcija ponovno tamna, kaže radio je za svoju dušu i koristio tehnike kostimografije i visoke mode. Detaljno i ručno apliciranje u njegovom se ateljeu radilo danonoćno, no jedna je haljina pod utjecajem crvene i ružičaste. Tek toliko da novoj priči da moment topline.

ANA BOGDAN 3
Ana Bogdan


Jedan od onih o kojemu će se više pričati je Aragović koji je, kad je izbrisao boje, pokazao da se zna igrati elementima, a na kraju i dodati finu dozu punka koji doduše, kad znamo za njegovu stilsku energičnost, očito voli od ranih dana... No, bez pigmenata i zagušenosti motivima, njegov je rad mnogo skladniji a opet predstavlja autorov specifičan potpis eklektičnog kaosa. I sada taj kaos ima bolju formulu. Morana Krklec također voli crno, no ona je u sferi minimalističke elegancije i odabire finu siluetu, s koso izvedenim elementima koji padajući kreacijama daju dobru dinamiku. Crna je i Ivana Barač, njezini su tamni topovi i suknje ultra uski, kao da su napravljeni za cure koje se vole utegnuti i hodati malo sporije.

 
IVICA SKOKO 41
Ivica Skoko


Tu su bili i odlični gosti iz Srbije, dizajnerski tim Klasa koji su također stali na stranu jednostavnosti, a odličan detalj koji ih je izdvojio iz očekivanog bila je mala kosa marama umjesto remena, bogata aplikacijama na tragu etno stila. Sve u svemu, večer je donijela novosti - Skoko se vratio svom crnom glamuru pod utjecajem punka i gotike, kako je sam istaknuo, Aragović je skoknuo u novu modnu dimenziju, a Krklec je donijela još jedan skladan vid arhitekturom inspirirane mode...

KLASA 9
Klasa

ARAGOVIC 2
Zoran Aragović

ANA BOGDAN 12
Ana Bogdan

ARAGOVIC 23
Zoran Aragović

IVANA BARAC 2
Ivana Barač

IVICA SKOKO 41
Ivica Skoko

MORANA KRKLEC 12
Morana Krklec