Username *
Password *
Remember Me

U okviru ovogodišnjeg 9. Modnog ormara, u Galeriji ULUPUH, Tkalčićeva 14 u Zagrebu, u utorak, 11. studenog u 19 sati otvara se izložba fotografija Ante Magzana "Experiment".

ANTO MAGZAN3
Damir Begović

„Anto Magzan otpočetka je sebi postavio visoke zahtjeve u mediju fotografije. Otpočetka radi i za dnevni tisak, ali to nije uzdrmalo njegovu čvrstu odluku da nikad ne napusti istraživačku zonu. Nije to učinio ni sada kad nam se na Modnom ormaru TTF-a u Galeriji ULUPUH predstavio "u boji" (…) . Modnim licima upravo boja potencira pripadnost miljeu čiji se pravi portret upravo i oblikuje artiziranjem-šminkom i ukrasima... Kod portreta odjeće lice se povlači u drugi plan, ali ne gubi svoju ulogu u podjeli identiteta. (...) Kad pak Magzan snima modele Igora Galaša u pejsažu zaprešićkog Bagera, fotografije su gotovo crno-bijele, portret je trojni: tu su lica, haljine i jezerski pejsaž koji Magzan zatamnjuje na način svoje poetike u crno-bijelom! Za njega, krug je zatvoren. I može se zatvoriti bez obzira na to je li riječ o crno-bijeloj ili fotografiji u boji....“ (Ana Lendvaj, iz predgovora)

 

 ANTO MAGZAN 1

Modni Ormar je projekt Tekstilno-tehnološkog fakulteta (TTF) Sveučilišta u Zagrebu koji promovira dizajn budućih dizajnera kao strukovno natjecanje studenata TTF-a. Ovo danas već prepoznatljivo modno događanje pruža priliku mladim dizajnerima da se predstave široj publici, ali i profesionalcima modne struke.

Izložba će se moći pogledati do 18. studenog, radnim danim od 10 do 17 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom galerija je zatvorena. Ulaz na izložbu je slobodan.

ANTO MAGZAN2
Jelena Matas

ANTO MAGZAN4
Igor Galaš

ANTO MAGZAN5
Dajana Vuksan & Kruno Jendrijev

 

 

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location