Username *
Password *
Remember Me

Mladi dizajner koji se nedavno predstavio na Cro-A-Porteru donosi kampanju kolekcije: Mario Vijačkić pridružuje se onoj grupi dizajnera koja svijet gleda kroz hladne, konstrukcijski vrlo definirane i stabilne kreacije čiji je dojam dosta svemirski & futuristički. Njegova smirena estetika smještena je u borilački ambijent, ove godine vrlo popularan u svijetu mode.

IMG 6143ex


Autor istražuje volumen, širinu siluete i čini je velikom, visokom i elegantnom. - Kolekcija za jesen/zimu 2014. je nastala kao produkt istraživanja slikarstva, posebice stvaralaštva holandskog minimalističkog umjetnika Jana Schoonhovena. Njegove reljefne akromatske slike, pročišćene forme nastale multiplikacijom elemenata odišu skladom i sofisticiranom mirnoćom. Slika R69-26 iz 1969. poslužila mi je kao baza za istraživanje - istaknuo je dizajner.

IMG 5987ex


Izuzetna visina Maja Matković (Midikenn models management), te sofisticirana mirnoća Jelene Matas (Talia models) savršeno su se uklopile u Marijevu futurističku viziju suvremene žene. Na snimanju u klubu tajlandskog boksa Katran, radili su i Srećko Rundić kao fotograf (plus obrada fotografija), Petra Sever kao vizažistica, Nada Orsag u ulozi stilistice kose, te Adam Llewellin i Marta Eva Jurin kao asistenti Marija Vijačkića. 

IMG 6160exIMG 6281exIMG 6299exIMG 6308exIMG 6336ex

 

Komentari (0)

There are no comments posted here yet

Komentiraj

  1. Posting comment as a guest.
Attachment (0 / 3)
Share Your Location