Username *
Password *
Remember Me

Ovaj tjedan (11. do 16. 11. 2014.) stanovnici i gosti metropole sjatit će se na Zagrebački Velesajam: jedni će otići na super-popularni Interliber, drugi će posjetiti gejmerski sajam Info, a treći vidjeti što ima novo u svijetu glazbe i multimedije. Interliber se odvija u paviljonima 5 i 6, gdje posjetitelje očekuje pregršt novih naslova, predstavljanje knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih knjiških zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi… 

Shadow-of-Life-Deborah-Harkness-Desktop-2014 cr
Od poznatih stranih književnika, organizatori Interlibera izdvajaju dolazak Deborah Harkness, Florence Hartmann i F. Williama Engdahla


Interliber će i ovoga puta proglasiti pobjednika V.B.Z.-ovog natječaja za najbolji neobjavljeni roman godine, a održat će se i dodjela nagrade Ovca u kutiji, za najbolju hrvatsku slikovnicu ( dodjeljuje se od 2005. godine). Svi najznačajniji domaći nakladnici predstavljaju na Zagrebačkom velesajmu izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da nakladništvo u nas zna i pronalazi put do ljubitelja knjige. Ovogodišnji se Interliber, 37. međunarodni sajam knjiga i učila održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Ulaz je besplatan!

stoljece rata 0002


Info, najrelevantniji sajam industrije video igara u cijeloj regiji i jugoistočnoj Europe održat će se sa trostruko više sadržaja, izlagača i zabave kroz pet dana trajanja a namjenjen je svim obožavateljima video igara i onima koji su tek na pragu upoznavanja s tom najbrže rastućom industrijom zabave na svijetu. Zagrebački velesajam najavio je da će se sajam ove godine održati u čak tri paviljona (8, 8a i 9) odnosno na površini od cca 10.000 m2.

Ovogodišnji Sajam glazbe i multimedije predstavit će raznoliku ponudu svjetskih proizvođača glazbala, glazbene opreme i profesionalne audio i video opreme, rasvjete i scenske opreme.

 

interliber